Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
250 g färska lasagneplattor
2 tsk olivolja
400 g kycklingfärs
2 små gula lökar
2 små morötter
2 små palsternackor
1 msk hackad vitlök
3 msk tomatpuré
2 dl krossad tomat
1-2 tsk chili, peperoncino
1 msk kycklingfond
4 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk riven parmensanost
Gör så här:
Hacka löken, riv morot och palsternacka. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross, koka sakta ca 15 minuter, salta och peppra. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta med den rivna osten, ställ åt sidan. Varva kycklingfärsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en ugnssäkerform. Grädda i ugn, 200 grader ca 25-30 minuter. Servera med en god sallad. Mmmm, njuuut länge.
Hittar du inte kycklingfärs, mal kött själv eller hacka i matberedaren.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *