Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
BANANKAKA
15 bitar, 1,5p/bit
1 ägg
1 1/2 dl socker
2 bananer
4 msk matlagningsgrädde (max 7%)
1/2 dl flytande margarin
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Till formen
2 tsk flytande margarin
2 msk skorpmjöl
Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna och blanda ner tillsammans med grädden och margarin i äggsmeten. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop med smeten. Häll i smord, bröad form ( ca 1,5 liter).
Grädda i 175 grader, 40 minuter
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *