Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Smala semlor
15stora eller 30 små
2p liten 3p stor
225grader mitten av ugnen
50g margarin
21/2dl lättmjölk
1pkt jäst
1 1/4 lättkesella
3/4 vit baksirap
1/4tsk salt
8-9dl mjöl
Pensling
1äggula o 3msk lättmjölk
Fyllning
150g mandelmassa 3dl mellangrädde (max 27%)
Smölt margarin tillsätt mjölken o värm till 37%
smula jästen i en bunke o häll över mjölkblandningen.Rör om så att jästen löser sig.Blanda ner kesella,salt,sirap,o det mesta av mjölet.Arbeta till en smidig deg.Låt jäsa i 30min.Arbeta degen på mjölat bakbord o baka ut till runda bullar.Lägg på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa i 30 min.Vispa äggula o mjölk pensla bullarna.Grädda mitt i ugnen i 6-8 min.
När bullarna svalnat gröp ur lite inkråm o blanda med mandelmassan..
Lägg i bullarna och på med grädden
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *