Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
TACOGRATÄNG VV- tips från Mirandam i vv forumet
Portioner: 4 5,5 points/portion.
Tid: 10 + 25 min
Ingredienser:
400 g nötfärs (10%)
1 burk krossade tomater (400 g)
½ påse tacokryddor
1 msk fransk senap
1 msk grönsaksfond
2 tsk flytande margarin
2 dl majschips
1 dl riven ost (max 17%)
örtsalt och peppar
Anvisningar:
Bryn färsen i margarinet och finfördela med en gaffel. Tillsätt tomater, kryddmix, senap och grönsaksfond och låt allt koka i ca 15 min. Smaka av med örtsalt och peppar.
Lägg köttfärsröran i en eldfast form. Täck ytan med majschips och strö över riven ost. Gratinera i ugn i 225° tills osten smält och fått lagom färg, ca 7-10 min.
Servera gratängen medan chipsen är spröda.
Servera med skurna grönsaker i olika skålar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *