Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
150 g smör el. margarin
Glasyr:
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk smält smör
4 msk starkt kaffe
Garnering:
Strössel eller kokos
Beskrivning:
Vispa ägg och socker pösigt tillsätt mjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och blanda ner det i smeten. Tillsätt till sist det smälta matfettet. Smörj och bröa en långpanna eller liknande form, häll i smeten. Grädda i 225°C mitt i ugnen i ca 15 min, stick i den och känn efter så den inte är kladdig inuti. Låt den kallna helt.
Blanda glasyren och bred den över kakan, strö över strössel eller kokos.
Hela satsen ger 92,2 points, en bit ger 2,5 (2,6) points.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *