Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
SKINKLASAGNE
(4 port/5p per portion)från VV forumet av Lindle
1 aubergine
1 squash
2 gula lökar
2 paprikor i olika färger
2 tsk olja
1 burk (400g) krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1-2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5-1 tsk oregano
1 knippe blandade örtkryddor
200 g rökt skinka
8 lasagneplattor
4 tomater
2 dl riven ost max 17%
salt, peppar
Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka löken grovt. Fräs alltsammans i oljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt det puttra ihop till en röra. Smaka av med kryddor. Skiva skinkan. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och skinka. Avsluta med grönsaksröra, skivade tomater och riven ost. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Garnera med örtkryddor. Servera med sallad.
Själv brukar jag ta mer krossad tomat (2 burkar) och 3 paprikor för att få mer "sås".
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *