Alla inlägg den 17 juli 2012
Fetaostbiffar med stuvade morötter 5p/portion 2 portioner
180 gram nötfäärs max 10%
20 gram fetaost (apetina 22%m hellre lite mer fett i och mindre mängd, den fetare varianten smakar mycket mer)
Salt och peppar
1 soltorkad tomat skuren i fina bitar
Tre stora morötter
2 dl milda matextra
Tärna morötterna och koka dem mjuka, slå av vattnet och håll tillbaka morötterna i grytan. Slå på matgrädden och salta och peppra.
Blanda färsen med osten och kryddorna och tomaten. Forma till två biffar och stek dem klara.
Pavlovarulle, 8 port, 2,5p
2 tsk vaniljsocker
½ tsk ättiksprit 12%
1 tsk majsstärkelse
4 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
2 dl minifraiche 5%
500 g frysta bär, tinade och avrunna
1. Sätt ugnen på 150*. Lägg bakplåtspapper i en långpanna
2. Rör ihop vaniljsocker, ättika och majsstärkelse.
3. Vispa äggvitorna i en absolut ren bunke tills hårda toppar formas. Vispa ner 1/3 av ättiksblandningen och 1/3 av sockret. Upprepa två ggr och vispa till en homogen blank äggsmet.
4. Lägg smeten i långpannan och jämna till ytan. Grädda i 45 min och stäng sedan av ugnen, men låt marängen stå kvar i ytterligare 15 min.
5. Vänd försiktigt upp marängen på ett ark bakplåtspapper och dra av pappret från undersidan. Låt svalna helt.
6. Bred ut minifraiche över marängen precis innan den ska serveras och lägg på frukten. Rulla försiktigt ihop som en rulltårta och lägg på ett fat. Det gör inget om marängen spricker på sina ställen, den smakar och ser ändå läcker ut.
1 kg färdigkokt potatis. Skivas och blandas med följande röra:
2dl yoplats fraiche 8%
2dl kesella 1%
2 msk fransk senap (inte mer, gärna mindre)
1 tsk salt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
1/2-1 dl hackad rödlök
3 msk finskuren gräslök
3 msk finskuren dill
Lite vitlök är gott att ha i också. Men det står inte i receptet =o)
4 portioner 5,5p/portion
Rabarberpaj. 10 pers/ a 3,5 points
Rabarber (valfri mängd)
1½ dl mjöl
3 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
100 gr smör
Smöra formen lätt
Lägg i rabarberna
Smält smöret
Blanda ihop mjöl, havregryn,socker o bakpulver.
Rör i smöret
Strö över smuldegen, över rabarberna.
Grädda i 200grader i ca 20 min.
Kallna
Bjud vaniljsås eller lightglass till (points inte inräknat)
6p
Sätt ugnen på 225 gr.
Skala och strimla 2 mjöliga potatisar och koka dem och 1/2 finhackad gul lok i 1 dl mjölk 3% i ca 5 min.
Häll det i en ugnssäker form.
Rör i 5 hackade ansjovisfiléer och häll på ca 2 msk matlagningsgrädde 7% och lite ansjovisspad.
Strö över 1 tsk ströbröd och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Potatisgratäng med broccoli och keso
3p-portion
1 kg potatis
250 g broccoli
500 g keso
2½ dl matlagningsgrädde (max 7%)
1 dl riven ost (max 17%)
salt, peppar
1-2 vitlöksklyftor, pressade
Skiva potatis och dela broccoli i mindre buketter. Varva potatis, broccoli och keso i en ugnsform, avsluta med potatis. Krydda lite mellan varven. Håll på grädde och strö på ost. Sätt in i ugn 225 grader i ca 35-40min.
Morotsvåfflor 4 st á 3p
1 dl vetemjöl
2 dl lättmjölk
2 ägg
1 tsk salt
2 finrivna morötter
1 msk flytande margarin
Vispa ut mjölet med 1 dl av mjölken. Tillsätt ägg, salt och morötter. Vispa i Matfettet och resten av mjölken. Värm våffeljärnet och grädda våfflor av smeten. Godast nygräddade, men går även att frysa in.
Denna pizza jag gjorde blev 6p
1 Liba bröd
Tacosås
4skivor skinka
Lök
Champinjoner
1,5 dl ost 10 %
Pizzakrydda
Detta var vad jag hade på ,men man kan ju variera sig hur mycket man vill.
Bara Libabrödet är 3,5p.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *