Alla inlägg under juli 2012

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:35

Smal kladdkaka med lime      
10 bitar/4 p/portion
3 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 tsk vanilinsocker
2 krm salt
rivet skal av 1 lime
250 gr lättkesella


Till garnering;   florsocker o lime


Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
Vänd i kesella o limeskal.Häll smeten i en smord o bröad form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugneb ca 20-25 min.OBS!Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kallna,pudra över florsocker,garnera med lime och servera till en klick grädde

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:34

Chokladmousse 1 portion (1,5 p)

1 äggvita 1 msk strösocker eller florsocker 1 msk kakao vispa äggvitan häll i lite socker i taget vispa hårt häll i kakaon å vispa mera servera med frukt låt ej stå mer än några timmar i kylen.
Det blir mycket smak av choklad så ni vet men vill ni inte ha så stark choklad smak ha i lite mindre kakao

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:33

Nyttiga Kanelbullar 
2 POINTS per bulle
24st

25 g jäst
2,5 dl lättmjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk stött kardemumma


Fyllning:
100 g mandelmassa
1,5- 2 msk kanel
1 tsk flytande margarin

Gör så här:



1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Tag 100 g mandelmassa och riv det grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:32

Hallontårta
21 points  8-10 personer
250 g hallon
6 st digestive
1 st milda vanilj visp

Krossa 4 st digestive och lägg på botten i en form,
med avtagbar kant. 
Vispa en förpackning milda vaniljvisp, 250 ml hårt.
Blanda i frystna hallon som har varit uppe ca 10 minuter.
Blanda hallon och vaniljvipen väl , och häll sedan i formen. Bred ut så det blir jämt. Krossa de två digestiven som är kvar och fördela över blandningen.
Ställ in i frysen ca 4 timmar. När ni ska äta den så tag ut den ca 30 minuter innan.

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:31

Kanelmuffins
16 st 
1 points/muffins
45 kcal/muffins

1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
1 1/2 msk mjölk
1 tsk majsolja

garnering: 
2 tsk strösocker + 1/2 tsk mald kanel

ugn 175 grader

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, strösocker och salt i en skål. Tillsätt ägget, mjölk och olja och blanda till en jämn smet.

Ställ ut muffinsformar på en plåt. Fyll dem till tre fjärdedelar med smeten.

Grädda i ugnen tills muffinsen är pösiga och fött fin färg, ca 10 min.

Blanda socker och kanel. Strö över de varma muffinsen. Låt dem kallna på galler.

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:30

Bröd från VV-Forum
Jag har ett gott recept på bröd, men kanske inte billigt i den bemärkelsen men det beror ju på hur smala skivor man gör. Det är dock supernyttigt och mättande. Det bästa är att det håller sig färskt i flera dagar och man behöver inte jäsa det!!

2dl havregryn
5dl valfritt mjöl (jag har räknat på 3dl vetemjöl och 2 dl dinkel)
1dl linfrön
1dl russin
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl naturell yoghurt (jag har räknat på 3%)
0,5dl lingonsylt
0,5dl flytande honung

Blanda ihop allt, det ska vara kletigt. Lägg i en avlång ugnsform och grädda 1 timme i 200gr

Hela brödet blir 36,5p och om man delar i 17 bitar 2p/skiva

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:29

BANANKAKA
15 bitar, 1,5p/bit

1 ägg
1 1/2 dl socker
2 bananer
4 msk matlagningsgrädde (max 7%)
1/2 dl flytande margarin
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Till formen
2 tsk flytande margarin
2 msk skorpmjöl

Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna och blanda ner tillsammans med grädden och margarin i äggsmeten. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop med smeten. Häll i smord, bröad form ( ca 1,5 liter).
Grädda i 175 grader, 40 minuter

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:28

2 points per file eller 3 points med duoval


Tag 1kg kycklingfile tinad eller otinad 
Tag 1 hel citron pressa i hela den i 1liter vatten med 6matskedar soja
Ska koka/småkoka i ca 35/40min sen svalna o sen ska det stå o dra åt sig i minst 8 timmar så gör i ordning i god tid

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards