Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Rågbröd (2 bröd)
kvällen dag 1
1 dl surdegskultur
2 dl rågmjöl
2 dl ljummet vatten
morgon dag 2
blanda i 2 dl rågmjöl och 2 dl ljummet vatten
efter 3-4 timmar (eller mer. ju längre tid desto mer smak)
blanda i 2 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl ljummet vatten
ca 1 msk salt
jäs ett tag. forma till två bröd (här går det åt nån dl mjöl till). låt jäsa på bakplåtspapper igen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Snitta bröden (45 graders vinkel)
Sätt in bröden och spraya med vatten.
Sänk temperaturen till 190 grader.
Grädda till innertemperatur 98 grader. (tar ca 30 min)
Sedan måste bröden sätta sig innan de ska ätas, annars blir de de
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *