Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Från VV forumet av Bitte51
4 portioner á 7 p
Pajdeg:
1 1/2 dl kesella
1 2/3 dl dinkelvetemjöl
2 msk linfrö
1 msk vatten
Fyllning:
300 g quornfärs
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver
2 ägg
1 1/2 dl krossade tomater
2 msk tomatpure
2 tsk basilika
salt och svartpeppar
Till garnering 125 g mozarella
Blanda ingredienserna till pajskalet och arbeta ihop till en deg som får vila i kyl 30 min.
Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dom med en gaffel. Lägg i tinad quornfärs, hackad lök, vitlök, oliver och riven morot. Blanda och smaka av med salt och peppar. Smörj en formca 22 cm i diameter och bröa med dinkelvetemjöl. Kavla ut degen tunnt på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn ca 10 min: Lägg fyllningen i pajskalet och toppa med skivad mozarella. Grädda på 200 grader i 20 min. Låt pajen vilaen liten stund innan servering och servera med en sallad.
Låter jättegott tycker jag. Blir (1,5p om man använder lätt kesella) 2 points för pajdegen och ca 5 för fyllningen lite beroende på vad man använder för ost.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *