Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Spansk kycklingpaj
Antal/Portioner 8
Temperatur
200° Tid
7 min
P/p
7
35 min
Ingredienser:
50 gr flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gr lätt kesella 10 %
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
½ grillad kyckling
125 gr skalade räkor
½ gul lök
1 tsk smör
½ påse saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost 10 %
Gör så här:
• Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
• Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
• Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
• Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar.
• Skala och hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna.
• Rör i saffran, kyckling och räkor.
• Krydda med salt, peppar och timjan.
• Vispa ihop ägg och grädde.
• Lägg i kycklingblandningen i pajskalet.
• Häll över äggsmeten och strö på osten.
• Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter
• Servera med en sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *