Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Fetaostpaj
Antal/Portioner 6
Temperatur 200°
Tid 7 min
P/p 7
30 min
Ingredienser:
50 gr flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gr lätt kesella 1 %
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
200 gr fetaost 3%
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 grön paprika
200 gr färska champinjoner
1 msk smör
2 dl riven ost, 10%
3 vitlöksklyftor
4 dl fraiche
1 ägg
salt
svartpeppar
Gör så här:
• Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
• Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
• Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
• Hacka löken och paprikan och lägg hacket i skalet.
• Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tills vattnet försvunnit.
• Lägg dem sedan över löken och paprikan.
• Hacka fetaosten och lägg den överst.
• Strö den rivna osten över.
• Vispa ihop (för hand) fraiche, ägg, pressad vitlök och kryddor och häll över fyllningen.
• Grädda pajen i 30 minuter i 225°.
• Låt den gärna stå en stund i eftervärmen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *