Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
yllda auberginer Portioner: 4
Förberedelse: 10 min Tillagning: 60 min ProPoints värde per port: 1
2 auberginer 2-3 vitlöksklyftor 1 tsk olja 1 stor gul lök 2 gröna paprikor 1 burk krossade tomater (400g) salt, peppar 2 msk ströbröd 1 msk timjan 1 msk basilika 2 dl riven ost, (max 17%) 2 dl köttbuljong från tärning 1 knippe persilja Dela auberginerna på längden. Salta och låt de stå 30 minuter. Skölj dem i vatten och krama försiktigt ur vattnet. Finhacka löken och strimla paprikorna. Gröp ur innanmätet på auberginerna, hacka detta fint. Stek auberginerna sakta i oljan. Bryn löken och en paprika, häll i innanmätet från auberginen samt timjan och basilika. Salta och peppra. Låt detta småkoka ca 30 min under lock. Häll därefter i krossade tomater, ströbröd, persilja och hälften av osten. Fyll i auberginerna med massan. Häll över resten av osten och paprikan. Slå på buljong. Gratinera i eldfast form i 225° ca 30 min. Servera med en fullkornsbulle och tzatsiki. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra 10 minuter. Lägg det i pajskalet. Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugnen 200° ca 20 minuter. Servera med grönsallad till. Tips! Till serveringen stick i nachochips och dekorera med dessa. 8-10 blir lagom.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *