Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 35 min
ProPoints värde/port: 5
500 g kycklingfilé
50 g rökt skinka
2 purjolökar
4 morötter
1/2 dl persilja
1 tsk oregano
3 dl lättmjölk 0,5%
2 msk vetemjöl
1 msk flytande margarin 80%
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skär skinkan i strimlor. Skölj och strimla purjolöken, skala morötterna och skär i tunna skivor. Varva purjolök, morötter, klippt persilja, skinka, salt och oregano i en ugnssäker form. Koka samman mjölk blandad med mjöl några minuter och häll sedan såsen över grönsakerna. Lägg på kycklingfiléerna, penslade med margarin blandat med salt och vitpeppar. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka, ca 30 minuter. Serveras med kokt ris blandat med persilja.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *