Direktlänk till inlägg 17 juli 2012
Portioner: 4
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde/port: 6
4 dl kokt pasta (makaroner)
2 1/2 stånd broccoli
300 g kassler (fett bortskuret)
2 dl lättmjölk 0,5%
1 msk majsstärkelse (redning)
1 dl riven ost (max 17%)
1 st äggula
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Dela broccolin i buketter och lägg i lättsaltat kokande vatten, koka i 3-4 minuter. Sila från kokspadet men spara det. Spola kallt vatten över broccolin i ett durkslag. Låt rinna av väl. Blanda samman 2 dl kokspad och mjölk, låt koka upp under omrörning och red av med såsredning. Smaka av med kryddor. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter. Dra såsen från värmen och rör ner riven ost och äggula. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg pasta, broccoli och kasslerskivor i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen. Gratinera högst upp i ugnen 225 grader ca 12-15 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *