Alla inlägg under juli 2012
Tacolasagne (från ninniz)
4 portioner, 7p
400g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 tomater
8 champinjoner
2 dl vatten
1 dl riven ost max 17%
3 st tortillabröd a 40g
2 dl tortillachips
1 påse taco kryddmix
2 dl salsa
bryn färsen, häll i hackad lök och hackad paprika låt dessa allt bryna en kort stund. Häll i kryddmix, späd med vatten och salsa och låt koka 5-10 min. Hacka tomater, skär champinjoner i skivor och blanda ner.
lägg ett tortillabröd i botten på en ungsform varva sedan köttfärs och tortillabröd och avsluta med att strö över osten. Skjuts in i ugnen ca 20 min i 200 grader
Pizzadeg
2 plåtar - 4 bitar/ plåt
= 8 bitar= 4 points/bit
50 g jäst, 3 dl fingervarmt vatten, 4 tsk olja, 1 tsk salt, ca 7,5 dl mjöl
Smula jästen i en degbunke. Häll i fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt olja och salt. Blanda. Tillsätt sedan vetemjöl och knåda ihop till en fin deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Dela den sedan i 2 delar. Smörj plåtarna eller använd bakpapper. Kavla ut degen ganska tunt på varsin plåt. Lägg på önskad fyllning och räkna till points för fyllningen! Grädda.
Rågbröd (2 bröd)
kvällen dag 1
1 dl surdegskultur
2 dl rågmjöl
2 dl ljummet vatten
morgon dag 2
blanda i 2 dl rågmjöl och 2 dl ljummet vatten
efter 3-4 timmar (eller mer. ju längre tid desto mer smak)
blanda i 2 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl ljummet vatten
ca 1 msk salt
jäs ett tag. forma till två bröd (här går det åt nån dl mjöl till). låt jäsa på bakplåtspapper igen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Snitta bröden (45 graders vinkel)
Sätt in bröden och spraya med vatten.
Sänk temperaturen till 190 grader.
Grädda till innertemperatur 98 grader. (tar ca 30 min)
Sedan måste bröden sätta sig innan de ska ätas, annars blir de de
(Bara pizzakitet är 5 P per portion om den delas i fyra )
4 pers á 8 pts
10 skivor Må Gott salami 9%
150g 12% riven ost
1 grön paprika
½ röd paprika
1 tomat
ca 8 st färska champinjoner
Annars tar du det du tycker är gott och är sugen på...
Tips!
*banan
*salsa
*skivad skinka
Tips!
Formfranska, creme fraiche, tomater, purjolök, färska champinjoner, salt, peppar, ost och lite redning.
Skär svampen, tomaterna och purjolöken i små bitar. Stek i teflonpanna, ha i en burk creme fraiche, salta och peppra och låt puttra i några minuter. Red av med maizena så att hopkoket blir ganska tjockt (annars rinner det av mackorna). Ha på smacket på brödskivorna, ha på ost och skjuts in i ugnen i 200 grader tills osten har fått fin färg.
Mer tips:
Svampstuvning + bröd, med eller utan ost Skinkost + purjolök + paprika + bröd
Skinka + banan + curry + ost + bröd
Salami + champinjoner tunt skivade + ost + bröd
Grillad kyckling i tunna skivor + pesto + ost + bröd
Eller
Tomatpuré och krossad vitlök på brödet, och på det en skiva rökt skinka, oregano och riven ost
Ännu mer tips:
chilisås på brödet +lägg på tonfisk (ivatten) + riven eller skivad ost
Här kommer ett nytt recept jag fick av en läsare som provat det gammla receptet men inte blev riktigt nöjd med det och jag fick det här som tips i stället. *glad*
16 bitar à 3,5 points per portion
100 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 dl mellangrädde max 27%
physalis
kiwi
Till formen:
1 tsk margarin
1 msk ströbröd
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Rör ner socker, ägg och sedan övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Vispa grädden och bred över kakan. Dekorera med frukt.
Ha det bra mormor!
Soliga hälsningar
Karen
"smörgåstårta"- Ärligt stulen från VV forum/Nemensi är källan
Recept 1
Skär bort kanterna från 4 skivor rostbröd.
Smöra två av mackorna med två tsk lättmargarin och därefter med två msk light leverpastej och två msk bostongurka.
Lägg på de två sista brödskivorna och bred med 2 msk skinkost (4%). Dekorera med två skivor skinka, två skivor 10% ost och valfria grönsaker
och då får man en god smörgåstårta" för bara 8,5 points
recept 2
Bred 2 msk räkost (4%) på en skiva rostbröd utan kanter. Lägg på en brödskiva till. Blanda två kokta hackade äggvitor med 2 tsk Kalles kaviar och bred på brödet lägg på ytterligare en skiva bröd och bred 2 msk räkost på brödet, dekorera med grönsaker och 1/2 dl räkor.
Då blir smörgåstårtebiten inte mer än 6 points
recept 3
om man inte gillar kaviar kan man ersätta det lagret med 1/2 dl tonfisk och 2 tsk lättmajonnäs.
då blir tårtbiten 7 points
Chili och räk paj
6 portioner 7,5 Points
Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
3 ägg
250 g cottage cheese, KESO® chili
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost 17%
Gör så här
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *