Alla inlägg under juli 2012
Morotsbröd
1 ½ points per skiva70 kcal per skiva 24skivor
Tillagningstid 35minuter - Kan frysas -
Brödet är snabbgjort eftersom det lagas I mikrovågsugnen. Gott och mättande som mellanmål till en kopp te
3 dl vetemjöl
50g (1/2dl) strösocker
2tsk bakpulver
1tsk mald kanel
1tsk salt
1tsk Vaniljsocker
1 ägg
2msk olja
1 dl lätt mjölk
3dl russin
300g finrivna morötter
1 Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker i en skål. Tillsätt ägg, olja och mjölk och blanda väl. Blanda till sist ner russin och morötter.
2 Bred ut smeten i en form som tål mikrovågsugn. Tex glasform ca 20 cm i diameter. Den kan också delas upp i två mindre formar
3 Tillaga på full effekt i 12-15 minuter. Låt sedan stå för värmeutjämning minst 5 minuter
4 När kakan har svalnat något, stjälp upp den och låt den kallna helt innan den skärs upp i bitar
Saffransbröd i långpanna
30 bitar och 3 pts per bit.
75 g smör eller margarin
0,5 l lättmjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Kesella 1%
2 pkt saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
ca 1,5 - 1,6 l vetemjöl
1 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt. Häll det över jästen.
Tillsätt Kesella, socker, salt och ägg. Häll i mjölen lite i taget och arbeta degen. Degen ska vara ganska lös, dvs den ska vara rejält kletig (inte rinnig)
Smörj en långpanna och häll i degen i den. Försök få det jämnt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Lyxig chokladkaka
4 Points/portion
Glasyr
4 dl vetemjöl = 14p
2 tsk bakpulver = 0p
1/2 tsk salt = 0p
1 tsk vaniljsocker = 0p
1 1/4 dl farin- eller strösocker = 6.5p/7p
1 ägg = 2p
1 dl vatten = 0p
1 msk flytande honung = 1p
300 g finriven morot = 0p
4 msk majsolja = 14,5p
Glasyr:
50 g lätt Philadelphia – extra lätt 5% = 1p
1 dl florsocker = 5p
1/2 tsk rivet apelsin eller citronskal = 0p
Jordgubbsbullar
De blir 20st
1.5p per bulle.
1 pkt Jäst
1/2 dl Vatten
2 1/2 dl Fruktyoghurt lätt max 0,5%, jordgubbssmak
12 g Socker, 1 msk
1 st Ägg
3 dl Jordgubbar
2 msk Margarin flytande max 80%
6 dl Vetemjöl
2 bitar Choklad mörk
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37 grader.
Tillsätt socker, margarin och halva ägget. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under handduk ca 30 minuter.
Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50x25 cm. Pensla ytan med resten av ägget. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm.
Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under handduk.
Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Sikta eventuellt över lite florsocker. Godast nybakade.
Tzatsiki:
Satsen är 7,5 points. Men tänk då på att det blir 5 dl
1 burk matlagningsyoghurt
1 riven gurka
1-3 vitlöksklyftor
1 burk mager kesella
salt, peppar
2 points
Från Viktväktarforumet
Skiva potatis tunt och lägg på bakplåtspapper(ha gärna lite lite olja på papperet),
krydda med nån god krydda och lägg in i micron tills dom ser färdiga och krispiga ut.
Dom är goda men när jag gjorde det så hade jag ingen olja hemma så allt fastnade på papperet.
Men dom som gick att få lös var väldigt goda.
Jag kryddade med bara salt och det smakade faktiskt som chips..
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *