Alla inlägg den 17 juli 2012

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:25

Baconlindad kycklingfilé


Portioner: 4
Förberedelse: 15 min + marinering
ProPoints värde per port: 9


4 kycklingfiléer à 125 g
4 skivor bacon
Marinad
1/2 dl olja
4 msk soja
4 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade rödlökar
Sås
2 dl hönsbuljong
2 dl fraiche (max 5%)
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk såsredning


Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt ligga i 5 timmar. Tag upp filéerna. Vira en baconskiva om varje filé. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugn 200° ca 30 minuter. Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, låt puttra 5 minuter. Servera med ris, bröd, ruccola och tomat.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:25

Thailändsk filé 
Portioner: 4 Tidsåtgång: 30 min ProPoints värde per port: 5 
500g fläskfilé 1 purjolök 3 vitlöksklyftor ½ tsk sambal oelek 1 tsk flytande margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk mald ingefära 1 köttbuljongtärning 2 dl lätt kokosmjölk (max 7%) 2 dl fraiche (max 2%) Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn 3 minuter på varje sida. Skär purjon i sneda skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i margarinet några minuter. Smaksätt med ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och fraiche. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Servera med ris.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:24

Bakad potatis med skinkfyllning


Portioner: 1
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
ProPoints värde/port: 9


1 bakad potatis 
5 skivor skinka   
1 bit lök   
1/2 dl lätt kvarg 1%   
1/2 msk lätt majonnäs 32%   
1/2 tsk salladskrydda   
1 portion sallad   
1 1/2 dl gröna ärter   
1 ring färsk ananas 


Baka potatisen i mikrovågsugn 8 - 10 min. Skär skinkan i små tärningar, hacka löken fint och rör ihop med kvarg, majonnäs och salladskrydda. Skär ett kryss i potatisen, lägg i sallad, ärter och fyllningen. Dekorera med ananas.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:23

Teriyaki kyckling


Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde/port: 9


500 g kycklingfilé 
1 dl teriyakimarinad
240 g fullkornsnudlar
2 dl purjolök, strimlad 
2 dl röd paprika, strimlad 
1 msk hackad vitlök 
1 ask krasse 
lime
grönsallad


Lägg kycklingen i teriyakimarinaden, minst 30 min, gärna över
natten. Tillaga nudlarna enl förp, låt rinna av. Ta upp kycklingen
och låt den rinna av, spara marinaden. Kok upp marinaden och
sila den genom en finmaskig sil. Bryn purjolök, paprika och
vitlök, tillsätt nudlar och uppkokt marinad. Baka kycklingen i
ugn 160° i ca 20 min tills kycklingen är genomstekt. Servera
med nudlar, sallad och lime. Strö hackad krasse över nudlarna.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:22

Smörgåstårta

3-4 burkar tonfisk i vatten (70g = 1pp)
3 dl fettfri majonnäs (30g = 1pp)
1 burk bostongurka (45g = 1pp)
1 gul lök, 0pp
2 msk citronsaft, 0pp
2 msk dill, 0pp
1 tsk salt, 0pp
½ tsk peppar, 0pp

Formfranska med bortskurna kanter (ca 1,5 frp rasker, 2pp per skiva) 
Smeta in hela med majonnäs, garnera med hackade ägg och slanggurka, räkor.

Det går åt ungefär 1 burk fettfri majonnäs till hela. 
Tårtan blir stor som en ugnsplåt. Och bröd i tre lager - fyllning i två.


Vet inte hur mkt tonfiskburkar o sånt innehåller, så du får väl räkna vad det blir.



Från Theres inne på VV forum

Bröd · Fisk · Recept
Av Solfrid - 17 juli 2012 03:21

Receptet hittade jag inne hos 56.kilo.se



12 st á 4 PP

50 g smör
4 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl fruktsocker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 dl osötad lingonsylt (önos)
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och kryddor.
Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Blanda ner sylten och blanda ner hela blandningen i mjölet och vispa ihop degen.
Klicka i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:19

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde per port: 4


4 kycklingfiléer á 125g
1½ dl vatten
1½ msk äppelcidervinäger
1½ msk soja
1 tärning hönsbuljong
1½ msk farinsocker
½ msk timjan
½ msk rosmarin
½ msk mejram
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl fraiche (max 8%)


Placera kycklingfiléerna i en eldfast form. Blanda samtliga ingredienser, utom fraichen och häll blandningen över filéerna. Sätt in i ugn 200° ca 15min. Höj till 225° och låt stå ytterligare 15 min. Häll av skyn i en kastrull och blanda ner fraichen. Skiva filéerna. Servera med ris, sås och en sallad.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:16

1 portion = 219 kcal

Antal portioner = 10

Pajskal:

100 gram margarin

2.5 dl vetemjöl

2 msk vatten

Fyllning:

1 dl socker

3 dl vatten

4 msk majsstärkelse

1 dl saft från blodgrapefrukt

3 st äggula

1 msk margarin, ev mjölkfritt

Topping:

3 st äggvita

0.5 dl socker

Kör margarin och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en smord pajform. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter. Lägg socker, vatten, majsstärkelse och pressad blodgrape i en kastrull. Sjud alltsammans tills det blir tjockt. Skilj på äggulor och äggvitor. Dra av och tillsätt en gula i taget. Vispa. Låt fyllningen sjuda under omrörning tills du ser en bubbla. Dra av från värmen och låt fyllningen kallna. Grädda pajskalet i 10-15 minuter i 225 grader, det ska få färg. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Bred ut först fyllningen i pajskalet och därefter marängsmeten. Grädda tills marängsmeten fått färg, det tar 2-3 minuter.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards