Alla inlägg den 17 juli 2012
Plättar
3 dl mjöl (10,5)
1 msk vetekli (0 p)
1 msk råsocker (1 p)
½ tsk salt (0 p)
1 tsk bakpulver (0 p)
½ tsk bikarbonat (0 p)
3 dl vaniljyoghurt - jag kommer använda lätt vaniljfil (1,5 p)
1 ägg (2 p)
1 msk smör + 2 msk till stekning - det kanske blir lite torrt, men jag kommer använda milda culinesse lätt (5 p)
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan yoghurten och ägget. Rör det hela till en jämn smet. Smält 1 msk smör och rör ner i smeten. Grädda sedan plättarna 2-3 minuter på varje sida.
Sammanlagt antal points: 20 p
Antal plättar: ca. 22 stycken
Det kan bli många fler om man minskar dom yttligare, men jag tyckte att denna storleken var lagom. MEN! När ni klickar ut dom på stekpannan, ta mindre än ni tänker er - jag tog kanske två matskedar på sin höjd, som jag sedan "krämade ur" så de blir ganska breda. Det blir tjockhet på dom ändå.
Points per styck: 1 points.
VV-pajdeg: 3,5p/port 13/4dl vetemjöl ( om man delar pajen i fyra delar)
½ dl grahamsmjöl
123g lätt kesella
25 g flytande margarin
2-3 msk vatten
1 krm salt
Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg. Låt vila i kylskpå ca 30 min och förgrädda sedan i ca 7-10 min i 225C
Fyllning : 2p (om man delar pajen i fyra delar)
200g quornfärs
Krossade tomater
Tacosås
Lök
Paprika
Feferoni
Ca 1 dl milda mini mat
Lägga ovanpå färsen på pajen:
Ca 1 dl mini fraische blandat med lite salt och ett par tomater att lägga ovanpå färsen.
Gör som en köttsås av qornfärsen och lägg i pajskalet och bred fraische röran över. Sist på med tomaterna.
Bon Apetit!
Pinnar & Strutar
Points/glass
Magnum Temptation Caramel&Almonds 5,8 points
Magnum Temptation Chocolate 5,6 points
Magnum Mayan Mystica 6,7 points
Magnum Mandel 6,7 points
Magnum Strewberry White 5,7 points
Magnum Classic 6,1 points
Magnum Java 6 points
Daim strut 8,2 points
Tip Top 8,8 points
Cornetto Classico 5,6 points
Cornetto Jordgubb 4,2 points
Cornetto Citron 4,4 points
Top Hat 2,1 points
Ben&Jerry´s wich 7,7 points
Solero Berry Berry 1,8 points
Lemon Age 1,4 points
Ice Age 3 2 points
Piggelin 0,9 points
Ananas Splitt 2,2 points
Twister 1,2 points
Calippo Refresh 1,5 points
Calippo Cola 1,6 points
Nogger Classic 4,9 points
Nogger Mint 6,9 points
88 4,5 points
Lakrits Puck 3,9 points
Sandwich Stracciatella 4,1 points
Sandwich 3,8 points
Dessertglass
Volym/Vikt - förpackningens storlek
Points/100g
Volym/Vikt: 2lit/900g
Big Pack Light Vanilj 2,8 points
Big Pack Vanilj 4,2 points
Big Pack Tresmak 4,2 points
Big Pack Ischoklad 4,2 points
Volym/Vikt: 1lit/445g
GB Gräddglass Klassisk vanilj 4,4 points
GB Gräddglass Krämig Choklad 4,2 points
GB Gräddglass Vanilj med Trädgårdsbär 4,1 points
Volym/Vikt: 500ml/250g
GB Gräddglass Gammaldags Vanilj 5,6 points
GB Gräddglass Vanilj med jordgubbssylt 4 points
GB Gräddglass Vanilj med Krossad Choklad 5,2 points
Volym/Vikt: 1lit/445g
GB Gräddglass Vanilj Låglaktos 4,2 points
Volym/Vikt: 500ml/240g
GB Lättglass Vanilj 2,6 points
GB Lättglass Cholkad 2,8 points
Volym/Vikt: 900ml/445g
GB Yoghurtglass med Gräddkolasås 3,3 points
GB Yoghurtglass med Skogsbär 3,1 points
Volym/Vikt: 750ml/360g
Carte d'Or Rocky Road 4,8 points
Volym/Vikt: 750ml/375g
Carte d'Or Texas Pecan 4,8 points
Volym/Vikt: 750ml/390g
Carte d'Or Daim 5,1 points
Volym/Vikt: 900ml/500g
Carte d'Or Smultron 3,6 points
Carte d'Or Caramel Cinnamon Waffle 4,9 points
Carte d'Or Dulce de Leche 4,2 points
Carte d'Or Crema di Mascarpone 4,5 points
Carte d'Or Stracciatella 4,4 points
Volym/Vikt: 900ml/480g
Carte d'Or Cappuccino 4,5 points
Volym/Vikt: 1lit/500g
Carte d'Or Vanilj 4,3 points
Volym/Vikt: 450ml/250g
Carte d'Or World of Fruit Rasberry Sorbet 3,9 point
Carte d'Or World of Fruit Pear Sorbet 3,9 points
Carte d'Or World of Chocolate Chocolate&Chili 4,9 points
Carte d'Or World of Chocolate Extra Dark 5 points
Volym/Vikt: 450ml/260g
Carte d'Or World of Chocolate Chocolate&Orange 4,7 points
Volym/Vikt: 650ml/320g
Viennetta Chocolate 6,1 points
Viennetta Vanilla 5,9 points
Tillbehör
Volym/Vikt - förpackningens storlek
Points/100g
Volym/Vikt: 350g
O'hoj Chokladsås 6,2 points
O'hoj Chokladsås med Banansmak 6,2 points
O'hoj Jordguddssås 4,5 points
O'hoj Kolasås 6,1 points
O'hoj Lakritssås 5,1 points
Volym/Vikt: 170g
O'hoj Strössel Crunchy 10 points
O'hoj Strössel Kakao 6,8 points
O'hoj Strössel Tuttifrutti 6,7 points
Ingredienser
2 stor Morot,
ca 2 dl strimlad
2 stor Palsternacka, ca 2 dl strimlad
1 st Purjolök, ca 1 dl finstrimlad
2 st Potatis, ca 2 dl grovriven
1 tsk Olja
2 st Ägg
1 tsk Salt
1 krm Peppar
4 dl Matlagningsyoghurt max 8%
1 bit Gurka, grovriven
3 klyftor Vitlök
Instruktioner
Blanda samman matlagningsyoghurt, gurka och vitlök till tzatsikin och låt stå tills plättarna är klara.Strimla morötter, palsternacka och purjolök. Grovriv potatisen.Blanda alla grönsakerna och potatis med uppvispat ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja. Klicka ut smeten till plättar och stek på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Håll plättarna varma
Kesoplättar med brocolli - 3,5 points/portionHittade detta recept på kesoplättar hos denna tjej, vars viktresa jag är mäkta imponerad över! Imorgon ska jag testa kesoplättar för första gången, men jag ska ändra receptet en aning. Jag lägger till det som ligger sist i receptet :)
Grundreceptet för 3 portioner:
2 ägg (4 p)
1 liten burk 250 grams minikeso, vanlig keso eller med smak - jag har minkeson (3 p - duoval)
3 msk mjöl (1,5 p)
Lite salt (0 p)
Smör att steka i (1,5 p)
Mina tillägg:
Linfrön, ungefär 2 msk (jag räknar 0 p, på detta)
Brocolli, kokad och hackad i mindre bitar (0 p)
Häll allt samman i en skål, rör med vips (jag körde på ettan så keson behöll sin form).
Därefter häller du i linfröna och rör om.
Koka brocollin, skiva den i mindre bitar och rör i tillsammans med keson.
Häll därefter ut på stekpannan i lagom stora plättar, med lite smör eller olja, och stek på ganska hög värme (4, 5:an, ungefär) tills du fått en fin färg på plätten.
Ger ungefär 6 tjocka, stora plättar som SMAKAR UNDERBART! Jag är såld ;)
Points för alla dessa: 10 points
Points per portion (2 plättar): 3,5 points
6port 8p per portion
Pajdeg
4dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin
1 1/2 dl lättmjölk
Sätt ugnen på 200 grader Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunt.Lägg den i en smord pajform.
Förgrädda i 10-15 min
fyllning
400g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 påse taco krydda
1 dl vatten
Skala och hacka löken.Skär paprikorna i små bitar.bryn färs och lök i en fettsnål panna.Häll på tacokryddor o vatten.Blanda i paprikan och låt puttra i 10 min.Lägg det i pajskalet.
Ovanpå fyllning
2dl fraiche (2%)
2 msk lättmajonäs
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost (17%)
4 tomater
8 fefferoni
Rör ihop fraiche,majonäs och svartpeppar.Bred blandningen över pajen.Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin.Strö över den rivna oste.
Grädda i ugnen 200 grader i ca 20 min.
Fetaostpaj
Antal/Portioner 6
Temperatur 200°
Tid 7 min
P/p 7
30 min
Ingredienser:
50 gr flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gr lätt kesella 1 %
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
200 gr fetaost 3%
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 grön paprika
200 gr färska champinjoner
1 msk smör
2 dl riven ost, 10%
3 vitlöksklyftor
4 dl fraiche
1 ägg
salt
svartpeppar
Gör så här:
• Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
• Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
• Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
• Hacka löken och paprikan och lägg hacket i skalet.
• Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tills vattnet försvunnit.
• Lägg dem sedan över löken och paprikan.
• Hacka fetaosten och lägg den överst.
• Strö den rivna osten över.
• Vispa ihop (för hand) fraiche, ägg, pressad vitlök och kryddor och häll över fyllningen.
• Grädda pajen i 30 minuter i 225°.
• Låt den gärna stå en stund i eftervärmen.
Heta köttfärspiroger
Antal/Portioner4
Temperatur225° Tid
15 min
P/p
6,5
Ingredienser:
½ pkt jäst
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 tsk olivolja
1 krm salt
ca 5 dl mjöl
ägg
Fyllning:
200 gr nötfärs
1 msk margarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitkål
1 morot
2 msk senap
2 krm oregano
1 krm italiensk salladskrydda
5 dropp tabasco
salt
peppar
Gör så här:
• Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, mjölk och olivolja och rör så att jästen löser sig.
• Tillsätt salt och 4 dl av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
• Tillsätt ev mer mjöl.
• Låt jäsa i 30 minuter.
• Finhacka löken och vitlöken.
• Fräs färsen i margarin i en stekpanna.
• Tillsätt all lök och låt den fräsa med i någon minut.
• Skär vitkålen fint och riv moroten grovt.
• Rör i vitkål, morot, senap, oregano, italiensk salladskrydda, tabasco, salt och peppar.
• Rulla ut degen till en längd.
• Dela den i 4 bitar och kavla ut dem till rundlar.
• Lägg fyllningen på mitten och vik över ena halvan.
• Tryck ihop kanterna på pirogerna med en gaffel och låt dem jäsa under duk i 30 minuter.
• Pensla med uppvispat ägg.
• Grädda i 225° i ca 15 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *