Alla inlägg den 17 juli 2012

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:01


Spansk kycklingpaj 
Antal/Portioner 8 
Temperatur
200° Tid
7 min
P/p

35 min
Ingredienser:
50 gr flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gr lätt kesella 10 %
2 msk vatten
1 krm salt


Fyllning:
½ grillad kyckling
125 gr skalade räkor
½ gul lök
1 tsk smör
½ påse saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost 10 %
Gör så här:
• Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme. 
• Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. 
• Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°. 
• Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. 
• Skala och hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna. 
• Rör i saffran, kyckling och räkor. 
• Krydda med salt, peppar och timjan. 
• Vispa ihop ägg och grädde. 
• Lägg i kycklingblandningen i pajskalet. 
• Häll över äggsmeten och strö på osten. 
• Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter
• Servera med en sallad.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:00

Blåbärskaka med äpple, 10 kakbitar: 2,5 points/kakbit

2 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 25 g margarin, 50 g mald mandel, 2 ägg, rivet skal och pressad saft av 1 apelsin, ev 1/2 tsk mandelessens, 2 äpplen - skalade, urkärnade och tunt skivade, 125 g blåbär
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader, varmluftsugn till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform, 20 x 20 cm eller en liten långpanna, 20 x 30 cm. Lägg mjöl, bakpulver, margarin, mandel, ägg, apelsinskal och saft och ev. mandelessens i en skål eller i matberedaren. Vispa ihop till en smet. Vänd ner äppelskivor och blåbär (frysta blåbär ska vara otinade). Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är genomgräddad och ytan har fin färg, 45-50 minuter. Låt kakan kallna i formen. Skär den sedan i 10 bitar. Om bitarna försvaras i en burk är de hållbara upp till en vecka.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:59

Pointsfri Chilisoppa, 4 portioner: 0 points/portion


1-2 färska urkärnade och finhackade gröna chilifrukter, 150 g gröna bönor, 150 g broccolibuketter, 150 g strimlad savoykål, 1 grön paprika, 1 medelstor hackad gul lök, 2 hackade vitlöksklyftor, 8 dl grönsaksbuljong, salt, svartpeppar, ev gräslök

Gör så här:
Koka alla grönsaker i buljongen tills de är mjuka, ca 15 minuter. Finfördela grönsakerna med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka i kastrullen med resten av buljongen. Hetta upp soppan och smaksätt med salt och peppar. Garnera gärna med lite gräslök.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:57

Smalbollar
15 P för hela satsen eller 1,5 för 2 st

Ingredienser 20 st

3 dl havregrym 
1,5 dl kakao 
4 msk strösocker 
1,5 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
1 dl kesella, lätt 
2 msk vatten

En smalvariant av de älskade chokladbollarna där jag har bytt ut smöret mot lätt kesella.

Gör så här
Rör ihop ingredienserna. Rör sist i kesellan och vattnet. Forma bollar och låt de sedan stelna i kylen.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:56

Tortilla med kycklingfyllning

POINTS® värde | 7,5
Portioner | 4
Förberedelser | 10 min
Tillagningstid | 10 min
Svårighetsgrad | Lätt

lätta måltider och tillbehör | En saftig fyllning inuti ett krispigare gyllene bröd är vad du lagar med detta recept. Kan du motstå?

Ingredienser

240 g Tortillabröd mjukt, 8 litet 
2 st Kycklingfilé, 250 g grillade 
200 g Champinjoner, färska 
2 klyftor Vitlök 
100 g Salsa, 1dl 
500 g Cottage cheese naturell max 4% 
1 dl Ost riven max 17%

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.

Tärna kycklingköttet och skär champinjonerna i bitar.

Blanda kyckling, champinjoner, pressad vitlök, salsa och keso.

Fördela blandningen i bröden och rulla ihop.

Lägg riven ost på varje rulle. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg, ca 8 minuter.

Under tiden rätten är i ugnen, gör en härlig sallad att servera till

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:54

Från VV forumet av Bitte51
4 portioner á 7 p

Pajdeg:
1 1/2 dl kesella
1 2/3 dl dinkelvetemjöl
2 msk linfrö
1 msk vatten

Fyllning:
300 g quornfärs
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver
2 ägg
1 1/2 dl krossade tomater
2 msk tomatpure
2 tsk basilika
salt och svartpeppar

Till garnering 125 g mozarella

Blanda ingredienserna till pajskalet och arbeta ihop till en deg som får vila i kyl 30 min.
Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dom med en gaffel. Lägg i tinad quornfärs, hackad lök, vitlök, oliver och riven morot. Blanda och smaka av med salt och peppar. Smörj en formca 22 cm i diameter och bröa med dinkelvetemjöl. Kavla ut degen tunnt på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn ca 10 min: Lägg fyllningen i pajskalet och toppa med skivad mozarella. Grädda på 200 grader i 20 min. Låt pajen vilaen liten stund innan servering och servera med en sallad.

Låter jättegott tycker jag. Blir (1,5p om man använder lätt kesella) 2 points för pajdegen och ca 5 för fyllningen lite beroende på vad man använder för ost.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:52

3 points

En halv väl mogen avokado
en liten banan
en knapp dl frysta hallon

Allt mixas...det blir en underbar kosistens, lent och krämigt :) och mättande...


Från vv forum-YamYam

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:51

 


Potatiskaka m bacon  4 portioner
6 potatisar
1 purjolök
2 ägg
2 dl lättmjölk
1 dl riven ost 17%
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 pkt bacon
hackad persilja
skala o grovriv potatisen. strimla purjolöken. blanda potatis o purjo i en ungssäker form, lätt smord. vispa ihop ägg, mjölk o riven ost. krydda med salt, peppar o timjan. häll smeten i formen. grädda i ugn 225grader i ca 35 min. 
stek ett paket bacon i panna. lägg på hushållspapper och låt fettet rinna av. strimla bacon, strö det och hackad persilja över när det är dags att servera!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards