Alla inlägg under juli 2012
Smörgåstårta
3-4 burkar tonfisk i vatten (70g = 1pp)
3 dl fettfri majonnäs (30g = 1pp)
1 burk bostongurka (45g = 1pp)
1 gul lök, 0pp
2 msk citronsaft, 0pp
2 msk dill, 0pp
1 tsk salt, 0pp
½ tsk peppar, 0pp
Formfranska med bortskurna kanter (ca 1,5 frp rasker, 2pp per skiva)
Smeta in hela med majonnäs, garnera med hackade ägg och slanggurka, räkor.
Det går åt ungefär 1 burk fettfri majonnäs till hela.
Tårtan blir stor som en ugnsplåt. Och bröd i tre lager - fyllning i två.
Vet inte hur mkt tonfiskburkar o sånt innehåller, så du får väl räkna vad det blir.
Från Theres inne på VV forum
Receptet hittade jag inne hos 56.kilo.se
12 st á 4 PP
50 g smör
4 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl fruktsocker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 dl osötad lingonsylt (önos)
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och kryddor.
Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Blanda ner sylten och blanda ner hela blandningen i mjölet och vispa ihop degen.
Klicka i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde per port: 4
4 kycklingfiléer á 125g
1½ dl vatten
1½ msk äppelcidervinäger
1½ msk soja
1 tärning hönsbuljong
1½ msk farinsocker
½ msk timjan
½ msk rosmarin
½ msk mejram
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl fraiche (max 8%)
Placera kycklingfiléerna i en eldfast form. Blanda samtliga ingredienser, utom fraichen och häll blandningen över filéerna. Sätt in i ugn 200° ca 15min. Höj till 225° och låt stå ytterligare 15 min. Häll av skyn i en kastrull och blanda ner fraichen. Skiva filéerna. Servera med ris, sås och en sallad.
1 portion = 219 kcal
Antal portioner = 10
Pajskal:
100 gram margarin
2.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
1 dl socker
3 dl vatten
4 msk majsstärkelse
1 dl saft från blodgrapefrukt
3 st äggula
1 msk margarin, ev mjölkfritt
Topping:
3 st äggvita
0.5 dl socker
Kör margarin och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en smord pajform. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter. Lägg socker, vatten, majsstärkelse och pressad blodgrape i en kastrull. Sjud alltsammans tills det blir tjockt. Skilj på äggulor och äggvitor. Dra av och tillsätt en gula i taget. Vispa. Låt fyllningen sjuda under omrörning tills du ser en bubbla. Dra av från värmen och låt fyllningen kallna. Grädda pajskalet i 10-15 minuter i 225 grader, det ska få färg. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Bred ut först fyllningen i pajskalet och därefter marängsmeten. Grädda tills marängsmeten fått färg, det tar 2-3 minuter.
Plättar
3 dl mjöl (10,5)
1 msk vetekli (0 p)
1 msk råsocker (1 p)
½ tsk salt (0 p)
1 tsk bakpulver (0 p)
½ tsk bikarbonat (0 p)
3 dl vaniljyoghurt - jag kommer använda lätt vaniljfil (1,5 p)
1 ägg (2 p)
1 msk smör + 2 msk till stekning - det kanske blir lite torrt, men jag kommer använda milda culinesse lätt (5 p)
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan yoghurten och ägget. Rör det hela till en jämn smet. Smält 1 msk smör och rör ner i smeten. Grädda sedan plättarna 2-3 minuter på varje sida.
Sammanlagt antal points: 20 p
Antal plättar: ca. 22 stycken
Det kan bli många fler om man minskar dom yttligare, men jag tyckte att denna storleken var lagom. MEN! När ni klickar ut dom på stekpannan, ta mindre än ni tänker er - jag tog kanske två matskedar på sin höjd, som jag sedan "krämade ur" så de blir ganska breda. Det blir tjockhet på dom ändå.
Points per styck: 1 points.
VV-pajdeg: 3,5p/port 13/4dl vetemjöl ( om man delar pajen i fyra delar)
½ dl grahamsmjöl
123g lätt kesella
25 g flytande margarin
2-3 msk vatten
1 krm salt
Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg. Låt vila i kylskpå ca 30 min och förgrädda sedan i ca 7-10 min i 225C
Fyllning : 2p (om man delar pajen i fyra delar)
200g quornfärs
Krossade tomater
Tacosås
Lök
Paprika
Feferoni
Ca 1 dl milda mini mat
Lägga ovanpå färsen på pajen:
Ca 1 dl mini fraische blandat med lite salt och ett par tomater att lägga ovanpå färsen.
Gör som en köttsås av qornfärsen och lägg i pajskalet och bred fraische röran över. Sist på med tomaterna.
Bon Apetit!
Pinnar & Strutar
Points/glass
Magnum Temptation Caramel&Almonds 5,8 points
Magnum Temptation Chocolate 5,6 points
Magnum Mayan Mystica 6,7 points
Magnum Mandel 6,7 points
Magnum Strewberry White 5,7 points
Magnum Classic 6,1 points
Magnum Java 6 points
Daim strut 8,2 points
Tip Top 8,8 points
Cornetto Classico 5,6 points
Cornetto Jordgubb 4,2 points
Cornetto Citron 4,4 points
Top Hat 2,1 points
Ben&Jerry´s wich 7,7 points
Solero Berry Berry 1,8 points
Lemon Age 1,4 points
Ice Age 3 2 points
Piggelin 0,9 points
Ananas Splitt 2,2 points
Twister 1,2 points
Calippo Refresh 1,5 points
Calippo Cola 1,6 points
Nogger Classic 4,9 points
Nogger Mint 6,9 points
88 4,5 points
Lakrits Puck 3,9 points
Sandwich Stracciatella 4,1 points
Sandwich 3,8 points
Dessertglass
Volym/Vikt - förpackningens storlek
Points/100g
Volym/Vikt: 2lit/900g
Big Pack Light Vanilj 2,8 points
Big Pack Vanilj 4,2 points
Big Pack Tresmak 4,2 points
Big Pack Ischoklad 4,2 points
Volym/Vikt: 1lit/445g
GB Gräddglass Klassisk vanilj 4,4 points
GB Gräddglass Krämig Choklad 4,2 points
GB Gräddglass Vanilj med Trädgårdsbär 4,1 points
Volym/Vikt: 500ml/250g
GB Gräddglass Gammaldags Vanilj 5,6 points
GB Gräddglass Vanilj med jordgubbssylt 4 points
GB Gräddglass Vanilj med Krossad Choklad 5,2 points
Volym/Vikt: 1lit/445g
GB Gräddglass Vanilj Låglaktos 4,2 points
Volym/Vikt: 500ml/240g
GB Lättglass Vanilj 2,6 points
GB Lättglass Cholkad 2,8 points
Volym/Vikt: 900ml/445g
GB Yoghurtglass med Gräddkolasås 3,3 points
GB Yoghurtglass med Skogsbär 3,1 points
Volym/Vikt: 750ml/360g
Carte d'Or Rocky Road 4,8 points
Volym/Vikt: 750ml/375g
Carte d'Or Texas Pecan 4,8 points
Volym/Vikt: 750ml/390g
Carte d'Or Daim 5,1 points
Volym/Vikt: 900ml/500g
Carte d'Or Smultron 3,6 points
Carte d'Or Caramel Cinnamon Waffle 4,9 points
Carte d'Or Dulce de Leche 4,2 points
Carte d'Or Crema di Mascarpone 4,5 points
Carte d'Or Stracciatella 4,4 points
Volym/Vikt: 900ml/480g
Carte d'Or Cappuccino 4,5 points
Volym/Vikt: 1lit/500g
Carte d'Or Vanilj 4,3 points
Volym/Vikt: 450ml/250g
Carte d'Or World of Fruit Rasberry Sorbet 3,9 point
Carte d'Or World of Fruit Pear Sorbet 3,9 points
Carte d'Or World of Chocolate Chocolate&Chili 4,9 points
Carte d'Or World of Chocolate Extra Dark 5 points
Volym/Vikt: 450ml/260g
Carte d'Or World of Chocolate Chocolate&Orange 4,7 points
Volym/Vikt: 650ml/320g
Viennetta Chocolate 6,1 points
Viennetta Vanilla 5,9 points
Tillbehör
Volym/Vikt - förpackningens storlek
Points/100g
Volym/Vikt: 350g
O'hoj Chokladsås 6,2 points
O'hoj Chokladsås med Banansmak 6,2 points
O'hoj Jordguddssås 4,5 points
O'hoj Kolasås 6,1 points
O'hoj Lakritssås 5,1 points
Volym/Vikt: 170g
O'hoj Strössel Crunchy 10 points
O'hoj Strössel Kakao 6,8 points
O'hoj Strössel Tuttifrutti 6,7 points
Ingredienser
2 stor Morot,
ca 2 dl strimlad
2 stor Palsternacka, ca 2 dl strimlad
1 st Purjolök, ca 1 dl finstrimlad
2 st Potatis, ca 2 dl grovriven
1 tsk Olja
2 st Ägg
1 tsk Salt
1 krm Peppar
4 dl Matlagningsyoghurt max 8%
1 bit Gurka, grovriven
3 klyftor Vitlök
Instruktioner
Blanda samman matlagningsyoghurt, gurka och vitlök till tzatsikin och låt stå tills plättarna är klara.Strimla morötter, palsternacka och purjolök. Grovriv potatisen.Blanda alla grönsakerna och potatis med uppvispat ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja. Klicka ut smeten till plättar och stek på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Håll plättarna varma
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *