Alla inlägg under juli 2012
4 portioner
Tidsåtgång: ca 30 minuter.
ProPoints värde per port: 11
500 g kycklingfilé
2 dl bulgur gryn
2 romansallad, små huvud
6 tomat, plommon
1 gurka
2 rödlök, små
2 tsk olivolja
4 msk parmesanost
8 stänger grissini
1 dl caesardressing, 3%
Tillaga bulgur se förp, låt den svalna. Tärna kyckling och stek i en teflonpanna, krydda med salt och peppar. Arrangera salladen med dess olika tillbehör i stora, låga glas alt. djupa tallrikar.
Tips! Denna sallad blir en perfekt förrätt om du halverar receptet.
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
ProPoints värde/port: 10
600 g fiskfilé t ex torsk
1 tsk flytande margarin
2 dl matlagningsgrädde (max 7%)
1 dl tacosås
2 dl riven ost (max 17%)
2 dl tacochips
2 dl bulgur
salt, peppar
Tillred bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg fisken i en smord ugnsfast form, salta lite på filéerna. Blanda grädde med tacosås och riven ost. Häll blandningen över fisken. Krossa tacochips och strö över fisken. Gratinera i ugnen i 225° i ca 30 min. Servera med bulgur, tacosås och en grönsallad.
Portioner: 4
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde/port: 6
4 dl kokt pasta (makaroner)
2 1/2 stånd broccoli
300 g kassler (fett bortskuret)
2 dl lättmjölk 0,5%
1 msk majsstärkelse (redning)
1 dl riven ost (max 17%)
1 st äggula
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Dela broccolin i buketter och lägg i lättsaltat kokande vatten, koka i 3-4 minuter. Sila från kokspadet men spara det. Spola kallt vatten över broccolin i ett durkslag. Låt rinna av väl. Blanda samman 2 dl kokspad och mjölk, låt koka upp under omrörning och red av med såsredning. Smaka av med kryddor. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter. Dra såsen från värmen och rör ner riven ost och äggula. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg pasta, broccoli och kasslerskivor i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen. Gratinera högst upp i ugnen 225 grader ca 12-15 minuter.
Portioner: 40
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
ProPoints värde/port: 3
50 g flytande margarin (80%)
5 dl lättmjölk (0,5%)
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
13 dl vetemjöl
2 dl ketchup
2 pkt bacon
4 dl riven ost (max 17 %)
2 msk pizzakrydda
Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt margarin, salt, socker och vetemjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del och fördela ketchup, baconbitar och ost på. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 40 bitar. Lägg varje bit på en smord form. Låt jäsa i 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pizzakrydda. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Servera gärna med en vitkålssallad.
Tips! Prova också att variera fyllningen med rökt hackad skinka istället för bacon.
4 portioner
Tidsåtgång: ca 30 minuter.
ProPoints värde per port: 11
500 g kycklingfilé
4 msk grillglaze, t ex caribien
1 kg färskpotatis eller små potatisar
80 g rucolasallad
4 tsk olivolja
4 tsk pressad citron
1 msk kruspersilja, hackad
Koka färskpotatisen i saltat vatten. Grilla kycklingen på medelvarm kolgrill eller i het ugn. Pensla kycklingen med glazern under hela grillningen. När potatisen är klar så låt den rinna av och svalna av några minuter innan den blandas med rucola, persilja, citron och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips! För att variera smaken på potatissalladen så blanda i basilika, vitlök och hackad tomat.
Ingredienser (1 portioner/st.)
3,5 dl | mannagryn |
4 dl | florsocker |
0,75 dl | smör, flytande |
0,5 dl | mjölk |
Ost och baconpaj
Portioner: 4 st
Ingredienser
Pajskalet
Smör
4 ägg
1 dl grädde
Fyllning
1½ dl grädde
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
250 g riven ost
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen. Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg. Skär/klipp baconen i bitar i önskad storlek och stek dom. Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, baconen och grädden. Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar. Grädda sedan tills pajen har en gyllenbrun färg, vilket tar ca 15-20 min. Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *