Senaste inläggen

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:43

4 dl vetemjöl = 14p
2 tsk bakpulver = 0p
1/2 tsk salt = 0p
1 tsk vaniljsocker = 0p
1 1/4 dl farin- eller strösocker = 6.5p/7p
1 ägg = 2p
1 dl vatten = 0p
1 msk flytande honung = 1p
300 g finriven morot = 0p
4 msk majsolja = 14,5p
Glasyr:
50 g lätt Philadelphia – extra lätt 5% = 1p
1 dl florsocker = 5p
1/2 tsk rivet apelsin eller citronskal = 0p

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:42

Jordgubbsbullar
De blir 20st
1.5p per bulle.

1 pkt Jäst 
1/2 dl Vatten 
2 1/2 dl Fruktyoghurt lätt max 0,5%, jordgubbssmak 
12 g Socker, 1 msk 
1 st Ägg 
3 dl Jordgubbar 
2 msk Margarin flytande max 80% 
6 dl Vetemjöl 
2 bitar Choklad mörk

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37 grader.

Tillsätt socker, margarin och halva ägget. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under handduk ca 30 minuter.

Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50x25 cm. Pensla ytan med resten av ägget. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm.

Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under handduk.

Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Sikta eventuellt över lite florsocker. Godast nybakade.

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:39

Våfflor
10 portioner, 2p per portion


3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2dl lättmjölk
2.5 dl vatten
100 g smör


Smält smöret , låt svalna, 
blanda mjöl ocbakpulver tilsätt mjölk
Vispa till en smet och rör sedan i vatten och sist smöret.

Till- Hallon,blåbär eller något annat gott.

 

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:38

Tzatsiki:
Satsen är 7,5 points. Men tänk då på att det blir 5 dl


1 burk matlagningsyoghurt
1 riven gurka
1-3 vitlöksklyftor
1 burk mager kesella
salt, peppar

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:36

2 points
Från Viktväktarforumet
Skiva potatis tunt och lägg på bakplåtspapper(ha gärna lite lite olja på papperet),
krydda med nån god krydda och lägg in i micron tills dom ser färdiga och krispiga ut.

Dom är goda men när jag gjorde det så hade jag ingen olja hemma så allt fastnade på papperet.
Men dom som gick att få lös var väldigt goda.
Jag kryddade med bara salt och det smakade faktiskt som chips..

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:35

Smal kladdkaka med lime      
10 bitar/4 p/portion
3 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 tsk vanilinsocker
2 krm salt
rivet skal av 1 lime
250 gr lättkesella


Till garnering;   florsocker o lime


Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
Vänd i kesella o limeskal.Häll smeten i en smord o bröad form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugneb ca 20-25 min.OBS!Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kallna,pudra över florsocker,garnera med lime och servera till en klick grädde

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:34

Chokladmousse 1 portion (1,5 p)

1 äggvita 1 msk strösocker eller florsocker 1 msk kakao vispa äggvitan häll i lite socker i taget vispa hårt häll i kakaon å vispa mera servera med frukt låt ej stå mer än några timmar i kylen.
Det blir mycket smak av choklad så ni vet men vill ni inte ha så stark choklad smak ha i lite mindre kakao

Av Solfrid - 17 juli 2012 01:33

Nyttiga Kanelbullar 
2 POINTS per bulle
24st

25 g jäst
2,5 dl lättmjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk stött kardemumma


Fyllning:
100 g mandelmassa
1,5- 2 msk kanel
1 tsk flytande margarin

Gör så här:



1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Tag 100 g mandelmassa och riv det grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards