Senaste inläggen
Hallontårta
21 points 8-10 personer
250 g hallon
6 st digestive
1 st milda vanilj visp
Krossa 4 st digestive och lägg på botten i en form,
med avtagbar kant.
Vispa en förpackning milda vaniljvisp, 250 ml hårt.
Blanda i frystna hallon som har varit uppe ca 10 minuter.
Blanda hallon och vaniljvipen väl , och häll sedan i formen. Bred ut så det blir jämt. Krossa de två digestiven som är kvar och fördela över blandningen.
Ställ in i frysen ca 4 timmar. När ni ska äta den så tag ut den ca 30 minuter innan.
Kanelmuffins
16 st
1 points/muffins
45 kcal/muffins
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
1 1/2 msk mjölk
1 tsk majsolja
garnering:
2 tsk strösocker + 1/2 tsk mald kanel
ugn 175 grader
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, strösocker och salt i en skål. Tillsätt ägget, mjölk och olja och blanda till en jämn smet.
Ställ ut muffinsformar på en plåt. Fyll dem till tre fjärdedelar med smeten.
Grädda i ugnen tills muffinsen är pösiga och fött fin färg, ca 10 min.
Blanda socker och kanel. Strö över de varma muffinsen. Låt dem kallna på galler.
Bröd från VV-Forum
Jag har ett gott recept på bröd, men kanske inte billigt i den bemärkelsen men det beror ju på hur smala skivor man gör. Det är dock supernyttigt och mättande. Det bästa är att det håller sig färskt i flera dagar och man behöver inte jäsa det!!
2dl havregryn
5dl valfritt mjöl (jag har räknat på 3dl vetemjöl och 2 dl dinkel)
1dl linfrön
1dl russin
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl naturell yoghurt (jag har räknat på 3%)
0,5dl lingonsylt
0,5dl flytande honung
Blanda ihop allt, det ska vara kletigt. Lägg i en avlång ugnsform och grädda 1 timme i 200gr
Hela brödet blir 36,5p och om man delar i 17 bitar 2p/skiva
BANANKAKA
15 bitar, 1,5p/bit
1 ägg
1 1/2 dl socker
2 bananer
4 msk matlagningsgrädde (max 7%)
1/2 dl flytande margarin
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Till formen
2 tsk flytande margarin
2 msk skorpmjöl
Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna och blanda ner tillsammans med grädden och margarin i äggsmeten. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop med smeten. Häll i smord, bröad form ( ca 1,5 liter).
Grädda i 175 grader, 40 minuter
2 points per file eller 3 points med duoval
Tag 1kg kycklingfile tinad eller otinad
Tag 1 hel citron pressa i hela den i 1liter vatten med 6matskedar soja
Ska koka/småkoka i ca 35/40min sen svalna o sen ska det stå o dra åt sig i minst 8 timmar så gör i ordning i god tid
1 kg broccoli (sjud i tio minuter, inte koka och häll därefter i ugnsfast form)
1/2 grillad kyckling (rensas och tärnas fint och strös över broccolin)
300 g färska champinjoner (skärs i fjärdedelar och stek i teflonpanna utan margarin)
1 burk ica's chili och paprika cremefraiche (hälls på champinjonerna när de är färdigstekta)
1 dl matgrädde 4% (hälls även de på champinjonerna)
Salta och peppra och ha på vitlök i någon form.
Skeda över broccolin och kycklingen
Strö på 1 dl riven ost
225 grader i 20 minuter, mums!
broccoli 0p, kyckling 6p, matgrädde 1.5p, creme fraiche 7p, champinjoner 0p, ost (17%) 2p summa per portion 4.25
Viktminskning
120kg
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *