Senaste inläggen

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:19

Denna pizza jag gjorde blev 6p


1 Liba bröd

Tacosås

4skivor skinka

Lök

Champinjoner

1,5 dl ost 10 %

Pizzakrydda


Detta var vad jag hade på ,men man kan ju variera sig hur mycket man vill.

Bara Libabrödet är 3,5p.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:18

VITKÅLSSALLAD
tunnt strimlad vitkål, precis lagom med ditt halva huvud 
2 grovt rivna morötter
1 strimlad röd paprika
1/2 strimlad purjolök
Koka ihop
1/2 dl vatten 
1/2 dl sötningsmedel
1/2 dl olja
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
grovmalen svartpeppar
häll den heta dressingen över salladen
Håller upp till en vecka i kylen.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:17

TORTILLALASAGNE 4 portioner 7 points/protion

6 tortillabröd a 40 g
4 kycklingfileer a 125 g
2 paprikor
15 champinjoner (ca 200 g)
1 gul lök
1 tsk flytande margarin
1 msk vetemjöl
1 dl lättmjölk
1 dl riven ost max 17%
1 påse tacokrydda
1 1/2 dl tacosås

VITKÅLSSALLAD
4 dl vitkål
2 dl ruccolasallad
2 dl isbergssallad
1 nypa socker
2 tsk vinäger
1 msk vatten
salt och citronpeppar

Dela kycklingen, paprika, chaminjoner och lök.
Bryn i margarinet. Strö över tacokrydda och vetemjöl. Häll i lättmjölk och tacosås. Låt koka ihop några minuter. Varva kycklingblandningen, ost och tortillabröd i en lasagneform. Grädda i ugn, 200 grader, ca 20 min. Strimla vitkål och sallad. Krydda efter smak med sallt, peppar, socker och droppa över vinäger och vatten.

Blir riktigt sugen, ska nog göra det i kväll. Hade nästan glömt bort detta receptet. Det är så gott.....

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:17

SKINKLASAGNE 
(4 port/5p per portion)från VV forumet av Lindle

1 aubergine
1 squash
2 gula lökar
2 paprikor i olika färger
2 tsk olja
1 burk (400g) krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1-2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5-1 tsk oregano
1 knippe blandade örtkryddor
200 g rökt skinka
8 lasagneplattor
4 tomater
2 dl riven ost max 17%
salt, peppar

Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka löken grovt. Fräs alltsammans i oljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt det puttra ihop till en röra. Smaka av med kryddor. Skiva skinkan. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och skinka. Avsluta med grönsaksröra, skivade tomater och riven ost. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Garnera med örtkryddor. Servera med sallad.

Själv brukar jag ta mer krossad tomat (2 burkar) och 3 paprikor för att få mer "sås".

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:14

Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
150 g smör el. margarin
Glasyr:
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk smält smör
4 msk starkt kaffe
Garnering:
Strössel eller kokos

Beskrivning:
Vispa ägg och socker pösigt tillsätt mjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och blanda ner det i smeten. Tillsätt till sist det smälta matfettet. Smörj och bröa en långpanna eller liknande form, häll i smeten. Grädda i 225°C mitt i ugnen i ca 15 min, stick i den och känn efter så den inte är kladdig inuti. Låt den kallna helt.

Blanda glasyren och bred den över kakan, strö över strössel eller kokos.

Hela satsen ger 92,2 points, en bit ger 2,5 (2,6) points.  

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:13

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mjölk
100 g smält margarin

Beskrivning:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och blanda ner det i smeten. Smält margarinet. Vispa ner mjölken i smeten och till sist även det smälta margarinet.

Klicka ut smeten i bullformar och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.

1 muffin ger 2 points

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:10

TACOGRATÄNG VV- tips från Mirandam i vv forumet

Portioner: 4 5,5 points/portion.

Tid: 10 + 25 min

Ingredienser:
400 g nötfärs (10%)
1 burk krossade tomater (400 g)
½ påse tacokryddor
1 msk fransk senap
1 msk grönsaksfond
2 tsk flytande margarin
2 dl majschips
1 dl riven ost (max 17%)
örtsalt och peppar

Anvisningar:
Bryn färsen i margarinet och finfördela med en gaffel. Tillsätt tomater, kryddmix, senap och grönsaksfond och låt allt koka i ca 15 min. Smaka av med örtsalt och peppar.
Lägg köttfärsröran i en eldfast form. Täck ytan med majschips och strö över riven ost. Gratinera i ugn i 225° tills osten smält och fått lagom färg, ca 7-10 min.
Servera gratängen medan chipsen är spröda.
Servera med skurna grönsaker i olika skålar.  

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:09

JAMBALAYA 4 port 4,5 points/portion

2 kycklingfileer á 125 g
4 skivor rökt skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 stjälkar selleri
2 morötter
1 grön paprika
1 msk olja
2 dl ris
5 dl hönsbuljong
2 krm paprikapulver
2 krm cayennpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
salt

Skär kycklingen i strimlor, hacka skinka, löken och vitlöken. Skär selleri, morötter o paprika i skivor eller strimlor. Fräs i olja, tillsätt ris och buljong. Låt småputtra tills vätskan försvinnit ca 20 min. Smaksätt med paprikapulver, cayennepeppar, timjan, oregano och salt.
Servera med sallad.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards