Senaste inläggen

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:08

Laxlasagne

6 gröna lasagneplattor

ostsås:
1 msk flytande marg
1/2 dl vetemjöl
5 dl lättmjölk
1/2 dl riven ost (max 17%)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

laxsås:
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
150 g urbenad gravad eller rimmad lax
1 burk krossade tomater
1/2 dl klippt persilja
salt o peppar

Smält marg till ostsåsen, rör i mjöl och späd med mjölk.
Sjud i 5 min, smaka av med salt, peppar och ost.
Spara lite ost till att strö över.
Skala vitlöksklyftorna och skiva dom riktigt tunt.
Fräs dom svag värme oljan. Höj värmen till medel och fräs tärnad lax hastigt. Tillsätt tomatkross och låt koka ihop till ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och rör i persiljan.
Varva lasagneplattor, laxsås och ostsås i en smord ugnssäker form med ostsåsen överst. Strö över riven ost och gratinera i ugnen 225 grader ca 35 min.

4 portioner
5 points/portion

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:07

Koka 1-1,5dl vatten per person med lite kycklingfond i. Red med maizena den ljusa. Krydda med curry, och slå i 6-7 msk milda 7% på slutet.Salt och peppar efter smak. Blir 1 points per portion.



1 dl milda mat extra 4% och behöver inte redas av (1,5 p/dl). Dvs använder du grädden kan du krydda den lite som du vill.
currysås: 
currysås håller du 1 dl matgrädde per person i en gryta, lite buljong, curry, vitpeppar, salt och någon tesked mango chutney. Koka upp och smaka av. Hur mycket av kryddorna beror ju på hur starkt du gillar men ris och kyckling är inte så mycket smak på så börja med 1/2 krm salt, 1/2 peppar och 1/2 tsk curry per portion och öka därefter mängden
soja + vitpeppar + salt = brunsås
soja + vitpeppar + salt + svamp = svampsås
soja + vitpeppar + grönpeppar + salt = grönpepparsås
soja + vitpeppar+ salt + stekt lök = löksås

För att göra såsen lite billigare så tillsätt passerade tomater men då rekommenderas ett kryddmått socker per 2 dl passerade tomater. För att väga upp syrligheten i tomaterna.

LIMESÅS:
2 dl matlagningsyoghurt
1 - 2 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
saft o skal av en halv lime

Blanda ingredienserna till limesåsen. Ställ den kallt för att mogna.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:06

(från vv forum-EUFORIAH)

Vill dela med mig av ett recept vi har på jobbet som vi gör till de som är allergiska mot mandel.

1port . 6p.

1 ägg (2)
Keso -valrfri mängd -ca 1-2dl (3)
1tsk vaniljsocker
0,5tsk strösocker.

Vispa med handvisp.
Sätt in smeten(som är sketgod;)) i ugnsform och in i ugn på ca 100-150 grader. Den är klar när den fått färg och "Stabbat" fast sig!

Sylt och ev. grädde får ni räkna till extra-points till

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:05

Tag en mogen avocado mosa den så mycket du kan eller mixa den ha sen i 1/2 pressade vitlöks klyftor liite salt vitpeppar sen några matskedar creme fraishe sen skvätter du i rea lemon (citron pressad grön liten flaska med gul kork) rör om o smaka av

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:04

Pizza speciale
Deg:
1/2 paket jäst
75g lätt kesella
300g mjöl
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
4 tsk olja
2 tsk socker

Fyllning:
1 1/2 dl tomatpuré, hemmakryddad
2 dl champinjoner
150 g strimlad skinka
150 g riven ost 17%
pizza krydda

175¤ 10 min

gör flera satser och frys och servera med pizzasallad till.

6 personer=4.75 points
4 personer= 7 points
Lägger man på en ananas ring blir det 1/2 point ex

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:03

Tacolasagne (från ninniz)
4 portioner, 7p
400g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 tomater
8 champinjoner
2 dl vatten
1 dl riven ost max 17%
3 st tortillabröd a 40g
2 dl tortillachips
1 påse taco kryddmix 
2 dl salsa

bryn färsen, häll i hackad lök och hackad paprika låt dessa allt bryna en kort stund. Häll i kryddmix, späd med vatten och salsa och låt koka 5-10 min. Hacka tomater, skär champinjoner i skivor och blanda ner.
lägg ett tortillabröd i botten på en ungsform varva sedan köttfärs och tortillabröd och avsluta med att strö över osten. Skjuts in i ugnen ca 20 min i 200 grader

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:02

Pizzadeg
2 plåtar - 4 bitar/ plåt
= 8 bitar= 4 points/bit



50 g jäst, 3 dl fingervarmt vatten, 4 tsk olja, 1 tsk salt, ca 7,5 dl mjöl


Smula jästen i en degbunke. Häll i fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt olja och salt. Blanda. Tillsätt sedan vetemjöl och knåda ihop till en fin deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Dela den sedan i 2 delar. Smörj plåtarna eller använd bakpapper. Kavla ut degen ganska tunt på varsin plåt. Lägg på önskad fyllning och räkna till points för fyllningen! Grädda.

Av Solfrid - 17 juli 2012 02:01

Rågbröd (2 bröd)
kvällen dag 1
1 dl surdegskultur
2 dl rågmjöl
2 dl ljummet vatten

morgon dag 2
blanda i 2 dl rågmjöl och 2 dl ljummet vatten

efter 3-4 timmar (eller mer. ju längre tid desto mer smak)
blanda i 2 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl ljummet vatten
ca 1 msk salt

jäs ett tag. forma till två bröd (här går det åt nån dl mjöl till). låt jäsa på bakplåtspapper igen. 
Sätt ugnen på 250 grader.
Snitta bröden (45 graders vinkel)
Sätt in bröden och spraya med vatten.
Sänk temperaturen till 190 grader.
Grädda till innertemperatur 98 grader. (tar ca 30 min)

Sedan måste bröden sätta sig innan de ska ätas, annars blir de de

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards