Senaste inläggen

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:16

1 portion = 219 kcal

Antal portioner = 10

Pajskal:

100 gram margarin

2.5 dl vetemjöl

2 msk vatten

Fyllning:

1 dl socker

3 dl vatten

4 msk majsstärkelse

1 dl saft från blodgrapefrukt

3 st äggula

1 msk margarin, ev mjölkfritt

Topping:

3 st äggvita

0.5 dl socker

Kör margarin och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en smord pajform. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter. Lägg socker, vatten, majsstärkelse och pressad blodgrape i en kastrull. Sjud alltsammans tills det blir tjockt. Skilj på äggulor och äggvitor. Dra av och tillsätt en gula i taget. Vispa. Låt fyllningen sjuda under omrörning tills du ser en bubbla. Dra av från värmen och låt fyllningen kallna. Grädda pajskalet i 10-15 minuter i 225 grader, det ska få färg. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Bred ut först fyllningen i pajskalet och därefter marängsmeten. Grädda tills marängsmeten fått färg, det tar 2-3 minuter.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:15

Plättar 
3 dl mjöl (10,5)
1 msk vetekli (0 p)
1 msk råsocker (1 p)
½ tsk salt (0 p)
1 tsk bakpulver (0 p)
½ tsk bikarbonat (0 p)
3 dl vaniljyoghurt - jag kommer använda lätt vaniljfil (1,5 p)
1 ägg (2 p)
1 msk smör + 2 msk till stekning - det kanske blir lite torrt, men jag kommer använda milda culinesse lätt (5 p)


Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan yoghurten och ägget. Rör det hela till en jämn smet. Smält 1 msk smör och rör ner i smeten. Grädda sedan plättarna 2-3 minuter på varje sida.


Sammanlagt antal points: 20 p


Antal plättar: ca. 22 stycken
Det kan bli många fler om man minskar dom yttligare, men jag tyckte att denna storleken var lagom. MEN! När ni klickar ut dom på stekpannan, ta mindre än ni tänker er - jag tog kanske två matskedar på sin höjd, som jag sedan "krämade ur" så de blir ganska breda. Det blir tjockhet på dom ändå.


Points per styck: 1 points.

Publicerat i: Recept
Av Solfrid - 17 juli 2012 03:13

VV-pajdeg: 3,5p/port 13/4dl vetemjöl ( om man delar pajen i fyra delar)

½ dl grahamsmjöl
123g lätt kesella
25 g flytande margarin
2-3 msk vatten
1 krm salt

Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg. Låt vila i kylskpå ca 30 min och förgrädda sedan i ca 7-10 min i 225C


Fyllning : 2p (om man delar pajen i fyra delar)

200g quornfärs
Krossade tomater
Tacosås
Lök
Paprika
Feferoni
Ca 1 dl milda mini mat


Lägga ovanpå färsen på pajen:
Ca 1 dl mini fraische blandat med lite salt och ett par tomater att lägga ovanpå färsen.



Gör som en köttsås av qornfärsen och lägg i pajskalet och bred fraische röran över. Sist på med tomaterna.


Bon Apetit!

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:12

Pinnar & Strutar
Points/glass


Magnum Temptation Caramel&Almonds 5,8 points
Magnum Temptation Chocolate 5,6 points
Magnum Mayan Mystica 6,7 points
Magnum Mandel 6,7 points
Magnum Strewberry White 5,7 points
Magnum Classic 6,1 points
Magnum Java 6 points


Daim strut 8,2 points
Tip Top 8,8 points
Cornetto Classico 5,6 points
Cornetto Jordgubb 4,2 points
Cornetto Citron 4,4 points
Top Hat 2,1 points


Ben&Jerry´s wich 7,7 points


Solero Berry Berry 1,8 points


Lemon Age 1,4 points
Ice Age 3 2 points


Piggelin 0,9 points
Ananas Splitt 2,2 points
Twister 1,2 points
Calippo Refresh 1,5 points
Calippo Cola 1,6 points


Nogger Classic 4,9 points
Nogger Mint 6,9 points
88 4,5 points
Lakrits Puck 3,9 points
Sandwich Stracciatella 4,1 points
Sandwich 3,8 points



Dessertglass 
Volym/Vikt - förpackningens storlek 
Points/100g


Volym/Vikt: 2lit/900g 
Big Pack Light Vanilj 2,8 points
Big Pack Vanilj 4,2 points
Big Pack Tresmak 4,2 points
Big Pack Ischoklad 4,2 points


Volym/Vikt: 1lit/445g 
GB Gräddglass Klassisk vanilj 4,4 points
GB Gräddglass Krämig Choklad 4,2 points
GB Gräddglass Vanilj med Trädgårdsbär 4,1 points


Volym/Vikt: 500ml/250g 
GB Gräddglass Gammaldags Vanilj 5,6 points
GB Gräddglass Vanilj med jordgubbssylt 4 points
GB Gräddglass Vanilj med Krossad Choklad 5,2 points


Volym/Vikt: 1lit/445g 
GB Gräddglass Vanilj Låglaktos 4,2 points


Volym/Vikt: 500ml/240g 
GB Lättglass Vanilj 2,6 points
GB Lättglass Cholkad 2,8 points


Volym/Vikt: 900ml/445g 
GB Yoghurtglass med Gräddkolasås 3,3 points
GB Yoghurtglass med Skogsbär 3,1 points


Volym/Vikt: 750ml/360g 
Carte d'Or Rocky Road 4,8 points


Volym/Vikt: 750ml/375g 
Carte d'Or Texas Pecan 4,8 points


Volym/Vikt: 750ml/390g 
Carte d'Or Daim 5,1 points


Volym/Vikt: 900ml/500g 
Carte d'Or Smultron 3,6 points
Carte d'Or Caramel Cinnamon Waffle 4,9 points
Carte d'Or Dulce de Leche 4,2 points
Carte d'Or Crema di Mascarpone 4,5 points
Carte d'Or Stracciatella 4,4 points


Volym/Vikt: 900ml/480g 
Carte d'Or Cappuccino 4,5 points


Volym/Vikt: 1lit/500g 
Carte d'Or Vanilj 4,3 points


Volym/Vikt: 450ml/250g 
Carte d'Or World of Fruit Rasberry Sorbet 3,9 point
Carte d'Or World of Fruit Pear Sorbet 3,9 points
Carte d'Or World of Chocolate Chocolate&Chili 4,9 points
Carte d'Or World of Chocolate Extra Dark 5 points


Volym/Vikt: 450ml/260g 
Carte d'Or World of Chocolate Chocolate&Orange 4,7 points


Volym/Vikt: 650ml/320g 
Viennetta Chocolate 6,1 points
Viennetta Vanilla 5,9 points



Tillbehör 
Volym/Vikt - förpackningens storlek 
Points/100g


Volym/Vikt: 350g 
O'hoj Chokladsås 6,2 points
O'hoj Chokladsås med Banansmak 6,2 points
O'hoj Jordguddssås 4,5 points
O'hoj Kolasås 6,1 points
O'hoj Lakritssås 5,1 points


Volym/Vikt: 170g 
O'hoj Strössel Crunchy 10 points
O'hoj Strössel Kakao 6,8 points
O'hoj Strössel Tuttifrutti 6,7 points

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:10

Ingredienser
2 stor Morot, 
ca 2 dl strimlad 
2 stor Palsternacka, ca 2 dl strimlad 
1 st Purjolök, ca 1 dl finstrimlad 
2 st Potatis, ca 2 dl grovriven 
1 tsk Olja 
2 st Ägg 
1 tsk Salt 
1 krm Peppar 
4 dl Matlagningsyoghurt max 8% 
1 bit Gurka, grovriven 
3 klyftor Vitlök 
Instruktioner
Blanda samman matlagningsyoghurt, gurka och vitlök till tzatsikin och låt stå tills plättarna är klara.Strimla morötter, palsternacka och purjolök. Grovriv potatisen.Blanda alla grönsakerna och potatis med uppvispat ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja. Klicka ut smeten till plättar och stek på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Håll plättarna varma 

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:09

Kesoplättar med brocolli - 3,5 points/portionHittade detta recept på kesoplättar hos denna tjej, vars viktresa jag är mäkta imponerad över! Imorgon ska jag testa kesoplättar för första gången, men jag ska ändra receptet en aning. Jag lägger till det som ligger sist i receptet :)


Grundreceptet för 3 portioner:
2 ägg (4 p)
1 liten burk 250 grams minikeso, vanlig keso eller med smak - jag har minkeson (3 p - duoval)
3 msk mjöl (1,5 p)
Lite salt (0 p)
Smör att steka i (1,5 p)


Mina tillägg:
Linfrön, ungefär 2 msk (jag räknar 0 p, på detta)
Brocolli, kokad och hackad i mindre bitar (0 p)


Häll allt samman i en skål, rör med vips (jag körde på ettan så keson behöll sin form). 
Därefter häller du i linfröna och rör om.
Koka brocollin, skiva den i mindre bitar och rör i tillsammans med keson.
Häll därefter ut på stekpannan i lagom stora plättar, med lite smör eller olja, och stek på ganska hög värme (4, 5:an, ungefär) tills du fått en fin färg på plätten.


Ger ungefär 6 tjocka, stora plättar som SMAKAR UNDERBART! Jag är såld ;)
Points för alla dessa: 10 points
Points per portion (2 plättar): 3,5 points

Ost · Recept
Av Solfrid - 17 juli 2012 03:07

6port 8p per portion
Pajdeg
4dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin
1 1/2 dl lättmjölk
Sätt ugnen på 200 grader Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunt.Lägg den i en smord pajform.
Förgrädda i 10-15 min
fyllning
400g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 påse taco krydda
1 dl vatten
Skala och hacka löken.Skär paprikorna i små bitar.bryn färs och lök i en fettsnål panna.Häll på tacokryddor o vatten.Blanda i paprikan och låt puttra i 10 min.Lägg det i pajskalet.
Ovanpå fyllning
2dl fraiche (2%)
2 msk lättmajonäs
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost (17%)
4 tomater
8 fefferoni
Rör ihop fraiche,majonäs och svartpeppar.Bred blandningen över pajen.Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin.Strö över den rivna oste.
Grädda i ugnen 200 grader i ca 20 min.

Kött · Paj
Av Solfrid - 17 juli 2012 03:03

Fetaostpaj 
Antal/Portioner 6 
Temperatur 200° 
Tid  7 min
P/p 7


30 min
Ingredienser:
50 gr flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gr lätt kesella 1 %
2 msk vatten
1 krm salt


Fyllning:
200 gr fetaost 3%
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 grön paprika
200 gr färska champinjoner
1 msk smör
2 dl riven ost, 10%
3 vitlöksklyftor
4 dl fraiche
1 ägg
salt
svartpeppar
Gör så här:
• Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme. 
• Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. 
• Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°. 
• Hacka löken och paprikan och lägg hacket i skalet. 
• Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tills vattnet försvunnit. 
• Lägg dem sedan över löken och paprikan. 
• Hacka fetaosten och lägg den överst. 
• Strö den rivna osten över. 
• Vispa ihop (för hand) fraiche, ägg, pressad vitlök och kryddor och häll över fyllningen. 
• Grädda pajen i 30 minuter i 225°. 
• Låt den gärna stå en stund i eftervärmen.

Ost · Paj · Recept

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards