Senaste inläggen
4 portioner
Tidsåtgång: ca 30 minuter + marinering.
ProPoints värde per port: 10
500 g kycklingfilé
1 tsk torkad chili, peperoncino
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
200 g skogschampinjoner
1 rödlök
1 kg potatis, färsk eller t ex ratte
2 tsk olivolja
2 msk rosmarin, färska blad
4 stora vitlöksklyftor
2 dl fraiche max 8%
1 msk dijonsenap
sallad
Tvätta och borsta potatisen, dela dem på mitten och lägg ut dem på en ugnsplåt. Ringla på 1 tsk olivolja, strö på rosemarinbladen och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugn 220° ca 25 minuter eller tills de känns färdigstekta. Lägg ut kycklingen och platta till den lite. Blanda peperoncino, citron och honung och marinera kycklingen i detta. Låt det marinera minst 30 minuter. Stek kycklingen i en teflonpanna tills de är genomstekta. Skala vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen. Skiva lök och champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter. Finhacka de rostade vitlöksklyftorna och blanda det med senap och fraiche, smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt en nypa socker. Servera kyckling, lök och champinjoner samt potatis tillsammans med såsen och en fin sallad.
Tips! För att få en het rätt så använd finhackad habanero i marinaden.
Portioner: 4
Förberedelse: 15 min + marinering
ProPoints värde per port: 9
4 kycklingfiléer à 125 g
4 skivor bacon
Marinad
1/2 dl olja
4 msk soja
4 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade rödlökar
Sås
2 dl hönsbuljong
2 dl fraiche (max 5%)
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk såsredning
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt ligga i 5 timmar. Tag upp filéerna. Vira en baconskiva om varje filé. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugn 200° ca 30 minuter. Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, låt puttra 5 minuter. Servera med ris, bröd, ruccola och tomat.
Thailändsk filé
Portioner: 4 Tidsåtgång: 30 min ProPoints värde per port: 5
500g fläskfilé 1 purjolök 3 vitlöksklyftor ½ tsk sambal oelek 1 tsk flytande margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk mald ingefära 1 köttbuljongtärning 2 dl lätt kokosmjölk (max 7%) 2 dl fraiche (max 2%) Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn 3 minuter på varje sida. Skär purjon i sneda skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i margarinet några minuter. Smaksätt med ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och fraiche. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Servera med ris.
Portioner: 1
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
ProPoints värde/port: 9
1 bakad potatis
5 skivor skinka
1 bit lök
1/2 dl lätt kvarg 1%
1/2 msk lätt majonnäs 32%
1/2 tsk salladskrydda
1 portion sallad
1 1/2 dl gröna ärter
1 ring färsk ananas
Baka potatisen i mikrovågsugn 8 - 10 min. Skär skinkan i små tärningar, hacka löken fint och rör ihop med kvarg, majonnäs och salladskrydda. Skär ett kryss i potatisen, lägg i sallad, ärter och fyllningen. Dekorera med ananas.
Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde/port: 9
500 g kycklingfilé
1 dl teriyakimarinad
240 g fullkornsnudlar
2 dl purjolök, strimlad
2 dl röd paprika, strimlad
1 msk hackad vitlök
1 ask krasse
lime
grönsallad
Lägg kycklingen i teriyakimarinaden, minst 30 min, gärna över
natten. Tillaga nudlarna enl förp, låt rinna av. Ta upp kycklingen
och låt den rinna av, spara marinaden. Kok upp marinaden och
sila den genom en finmaskig sil. Bryn purjolök, paprika och
vitlök, tillsätt nudlar och uppkokt marinad. Baka kycklingen i
ugn 160° i ca 20 min tills kycklingen är genomstekt. Servera
med nudlar, sallad och lime. Strö hackad krasse över nudlarna.
Smörgåstårta
3-4 burkar tonfisk i vatten (70g = 1pp)
3 dl fettfri majonnäs (30g = 1pp)
1 burk bostongurka (45g = 1pp)
1 gul lök, 0pp
2 msk citronsaft, 0pp
2 msk dill, 0pp
1 tsk salt, 0pp
½ tsk peppar, 0pp
Formfranska med bortskurna kanter (ca 1,5 frp rasker, 2pp per skiva)
Smeta in hela med majonnäs, garnera med hackade ägg och slanggurka, räkor.
Det går åt ungefär 1 burk fettfri majonnäs till hela.
Tårtan blir stor som en ugnsplåt. Och bröd i tre lager - fyllning i två.
Vet inte hur mkt tonfiskburkar o sånt innehåller, så du får väl räkna vad det blir.
Från Theres inne på VV forum
Receptet hittade jag inne hos 56.kilo.se
12 st á 4 PP
50 g smör
4 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl fruktsocker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 dl osötad lingonsylt (önos)
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och kryddor.
Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Blanda ner sylten och blanda ner hela blandningen i mjölet och vispa ihop degen.
Klicka i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde per port: 4
4 kycklingfiléer á 125g
1½ dl vatten
1½ msk äppelcidervinäger
1½ msk soja
1 tärning hönsbuljong
1½ msk farinsocker
½ msk timjan
½ msk rosmarin
½ msk mejram
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl fraiche (max 8%)
Placera kycklingfiléerna i en eldfast form. Blanda samtliga ingredienser, utom fraichen och häll blandningen över filéerna. Sätt in i ugn 200° ca 15min. Höj till 225° och låt stå ytterligare 15 min. Häll av skyn i en kastrull och blanda ner fraichen. Skiva filéerna. Servera med ris, sås och en sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *