Senaste inläggen
Ibland går bara timmarna och helt plötsligt är det "natt" och middan blev "bortglömd" och kvar är en rackarns många points som ska ätas upp innan sänggående.
Då är det skönt att Donken finns.
Att vara viktväktare är helt klart bäst.
Jag går ner i vikt och äter donken.
Inte det bästa näringsinnehållet eller den bästa middagen.
Men jag är fuskfri och mätt!
Mia- jag ville inte fresta dig därför sa jag inget inne på Statoil... hi hi!
Godnatt Världen!
Va grejer jag har samlat på mig. Att rensa i röran ger inte bara minus på Vågen utan även i skåpet.
Se skillnaden!
Självkänsla.... Smaka på ordet , Själv känsla.
Känsla för sig själv och sitt varande.
Vad behöver jag för att få känsla för mig själv?
Vad är det jag behöver se, för att se mig själv som värdefull.
Vad behöver jag göra för mig själv för att må bra och Hur?
Idag har jag kommit en bit på vägen. Att säga Nej till det jag inte vill göra är inte längre lika svårt som för några år sedan.
Att sätta mig själv längre fram i ledet.
Idag vet jag att JAG är viktigast i mitt liv och mår jag bra orkar jag hjälpa andra som kan behöva min hjälp.
Inte alla... en del kan jag inte hjälpa och det har Egot fått lära sig.
Dagen i dag - vet jag att små steg är den bästa medicinen för att komma långt.
Bra kosthållning och inte stirra mig blind på målet om hur många kilon som ska bort.
Varje minus i hektogram är en vinst.
Att hålla mig till MINST fem mål om dagen - det är mitt mål med maten.
Andra målet är att minst ETT mål ska vara Bra lagad mat och helst inte lightprodukter.
Ett steg i taget!
Hon gick ner 45 kilo på drygt ett år – och håller vikten.
– Nu kan jag se mig själv i spegeln och tycka att jag är fin. Och jag orkar leka med barnen, säger fembarnsmamman.
Den stora viktuppgången började när Susanne Josefsson tvingades sluta arbeta och vara hemma med sin yngsta dotter, som var kroniskt sjuk flera år i sviter efter en svår virussjukdom.
– Jag började tröstäta för att det var jobbigt, konstaterar hon.
När vågen pekade på 127 kilo för två år sedan fick Susanne nog och började på Viktväktarna tillsammans med tre väninnor. De andra föll ifrån en efter en, men Susanne fortsatte – utan några större svårigheter.
Bara roligt
– Jag gick ner hela tiden så det var bara roligt. Det peppade mig att att se resultat varje vecka, berättar Susanne.
Efter vägningen på tisdagar belönade Susanne sig själv med något gott, exempelvis några bitar skumgodis eller annat som hon var sugen på.
– Det bästa med Viktväktarna är att man behöver inte avstå från något, bara man håller sig inom tillåtet points-tal. Jag skulle inte kunna leva på selleri resten av livet, säger hon.
Första svackan för Susanne blev sedan hon nått sitt mål 82 kilo efter ett år och två månader.
– Jag tappade fokus, och gick upp några kilo.
Ganska snart återfick hon dock motivationen att hålla fast vid sin nya livsstil med hemlagad mat, ofta kyckling och fullkornspasta. Och alltid grönsaker.
– Hela familjen har fått sundare matvanor. När barnen senast åt pizza hade det gått sex månader sedan förra gången. Förut åt vi pizza och hamburgare varje vecka, berättar Susanne.
Hon har också börjat träna på Friskis och Svettis.
– Jag trodde att jag skulle avlida på första passet, hade noll kondition. Nu kör jag fyra–fem intensivpass i veckan. Det har blivit som ett gift.
Susanne tycker att allt har blivit roligare och bättre med en mindre kropp. Humöret är på topp och hon har blivit mer social.
Vågar ha en åsikt
– Jag har aldrig blivit illa behandlad för att jag varit tjock, men har ändå krympt mig själv för att inte synas och ta plats. Nu vågar jag ha en åsikt och stå för den.
Det har också blivit roligt att handla kläder när hon slipper leta i det begränsade utbudet av storlek 54.
– Nu har jag en massa kläder och till och med flera korta kjolar.
Jag har också gått ner två skostorlekar, och istället för herrskor köper jag numera skor med klack.
Efter plastikoperation av buken i höstas har självkänslan lyfts ytterligare ett snäpp.
– Det kanske till och med blir en bikini i år.
4 portioner
Tidsåtgång: ca 30 minuter.
ProPoints värde per port: 11
500 g kycklingfilé
2 dl bulgur gryn
2 romansallad, små huvud
6 tomat, plommon
1 gurka
2 rödlök, små
2 tsk olivolja
4 msk parmesanost
8 stänger grissini
1 dl caesardressing, 3%
Tillaga bulgur se förp, låt den svalna. Tärna kyckling och stek i en teflonpanna, krydda med salt och peppar. Arrangera salladen med dess olika tillbehör i stora, låga glas alt. djupa tallrikar.
Tips! Denna sallad blir en perfekt förrätt om du halverar receptet.
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
ProPoints värde/port: 10
600 g fiskfilé t ex torsk
1 tsk flytande margarin
2 dl matlagningsgrädde (max 7%)
1 dl tacosås
2 dl riven ost (max 17%)
2 dl tacochips
2 dl bulgur
salt, peppar
Tillred bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg fisken i en smord ugnsfast form, salta lite på filéerna. Blanda grädde med tacosås och riven ost. Häll blandningen över fisken. Krossa tacochips och strö över fisken. Gratinera i ugnen i 225° i ca 30 min. Servera med bulgur, tacosås och en grönsallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|
Augusti 2012
18/8 -1,1
11/8 +0,4
2/8 -0,5
Juli 2012
-3,0 kg *