Senaste inläggen

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:36

Kassler och broccolilåda


Portioner: 4
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 30 min
ProPoints värde/port: 6


4 dl kokt pasta (makaroner)
2 1/2 stånd broccoli
300 g kassler (fett bortskuret)
2 dl lättmjölk 0,5%
1 msk majsstärkelse (redning)
1 dl riven ost (max 17%)
1 st äggula
1 krm salt
1 krm vitpeppar


Dela broccolin i buketter och lägg i lättsaltat kokande vatten, koka i 3-4 minuter. Sila från kokspadet men spara det. Spola kallt vatten över broccolin i ett durkslag. Låt rinna av väl. Blanda samman 2 dl kokspad och mjölk, låt koka upp under omrörning och red av med såsredning. Smaka av med kryddor. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter. Dra såsen från värmen och rör ner riven ost och äggula. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg pasta, broccoli och kasslerskivor i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen. Gratinera högst upp i ugnen 225 grader ca 12-15 minuter.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:35

Pizzabullar


Portioner: 40
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
ProPoints värde/port: 3


50 g flytande margarin (80%)
5 dl lättmjölk (0,5%)
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
13 dl vetemjöl 
2 dl ketchup
2 pkt bacon
4 dl riven ost (max 17 %)
2 msk pizzakrydda 


Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt margarin, salt, socker och vetemjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del och fördela ketchup, baconbitar och ost på. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 40 bitar. Lägg varje bit på en smord form. Låt jäsa i 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pizzakrydda. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Servera gärna med en vitkålssallad.


Tips! Prova också att variera fyllningen med rökt hackad skinka istället för bacon.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:34

Grillad kyckling med sallad på färskpotatis


4 portioner 
Tidsåtgång: ca 30 minuter.
ProPoints värde per port: 11


500 g kycklingfilé
4 msk grillglaze, t ex caribien
1 kg färskpotatis eller små potatisar
80 g rucolasallad
4 tsk olivolja
4 tsk pressad citron
1 msk kruspersilja, hackad


Koka färskpotatisen i saltat vatten. Grilla kycklingen på medelvarm kolgrill eller i het ugn. Pensla kycklingen med glazern under hela grillningen. När potatisen är klar så låt den rinna av och svalna av några minuter innan den blandas med rucola, persilja, citron och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. 


Tips! För att variera smaken på potatissalladen så blanda i basilika, vitlök och hackad tomat.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:32

Mandelmassa - TROR MAN - För mandelallergiker


HIttade de här receptet på - KOKA IHOP



Ingredienser (1 portioner/st.)

3,5 dlmannagryn
4 dlflorsocker
0,75 dlsmör, flytande
0,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Blir ganska mycket men jag fryser in den portionsvis. Eller gör bara halva satsen.
  2. Blanda i matberedaren mannagryn, florsocker och flytande smör. Börja att mixa.
  3. Tillsätt mjölken medan maskinen är igång.
  4. Mixa en stund till en smidig massa, tillsätt eventuellt LITE mer mjölk, tills det blir en smidig massa.
  5. TIPS! Blanda massan med lite uppvispad grädde när du ska använda den.
  6. Äntligen kan man äta semlor igen, smakar faktiskt som mandelmassa , helt okej! Testade att inte tala om vad det var för några gäster och frågade sedan om de märkte någon skillnad...de hade inte tänkt på att det var annat än mandelmassa.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:31

Ost och baconpaj
Portioner: 4 st

Ingredienser
Pajskalet
Smör
4 ägg
1 dl grädde

Fyllning
1½ dl grädde
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
250 g riven ost
Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen. Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg. Skär/klipp baconen i bitar i önskad storlek och stek dom. Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, baconen och grädden. Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar. Grädda sedan tills pajen har en gyllenbrun färg, vilket tar ca 15-20 min. Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!

Kött · Ost · Paj · Recept
Av Solfrid - 17 juli 2012 03:30

Bakad potatis med skinkkeso


Portioner: 1
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 45 min
ProPoints värde/port: 6


1 bakad potatis 
3 msk cottage cheese naturell 4%
4 skivor skinka
1 bit rödlök
1/2 röd paprika   
Baka potatisen 40-45 minuter i 200 grader eller 7-10 minuter i mikro. Strimla skinkan, tärna paprikan och hacka löken. Blanda fyllningen. Skär jack i potatisen och klicka i fyllningen. Servera eventuellt med kokt broccoli.


Portioner: 1
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 45 min
ProPoints värde/port: 6


1 bakad potatis 
3 msk cottage cheese naturell 4%
4 skivor skinka
1 bit rödlök
1/2 röd paprika   
Baka potatisen 40-45 minuter i 200 grader eller 7-10 minuter i mikro. Strimla skinkan, tärna paprikan och hacka löken. Blanda fyllningen. Skär jack i potatisen och klicka i fyllningen. Servera eventuellt med kokt broccoli.

Kött · Ost · Potatis · Recept
Av Solfrid - 17 juli 2012 03:29

Kyckling på grön bädd


Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 35 min
ProPoints värde/port: 5


500 g kycklingfilé
50 g rökt skinka
2 purjolökar
4 morötter
1/2 dl persilja   
1 tsk oregano   
3 dl lättmjölk 0,5%
2 msk vetemjöl
1 msk flytande margarin 80%
1 1/2 tsk salt   
1 krm vitpeppar


Sätt ugnen på 225 grader. Skär skinkan i strimlor. Skölj och strimla purjolöken, skala morötterna och skär i tunna skivor. Varva purjolök, morötter, klippt persilja, skinka, salt och oregano i en ugnssäker form. Koka samman mjölk blandad med mjöl några minuter och häll sedan såsen över grönsakerna. Lägg på kycklingfiléerna, penslade med margarin blandat med salt och vitpeppar. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka, ca 30 minuter. Serveras med kokt ris blandat med persilja.

Av Solfrid - 17 juli 2012 03:28

yllda auberginer Portioner: 4 
Förberedelse: 10 min Tillagning: 60 min ProPoints värde per port: 1 
2 auberginer 2-3 vitlöksklyftor 1 tsk olja 1 stor gul lök 2 gröna paprikor 1 burk krossade tomater (400g) salt, peppar 2 msk ströbröd 1 msk timjan 1 msk basilika 2 dl riven ost, (max 17%) 2 dl köttbuljong från tärning 1 knippe persilja Dela auberginerna på längden. Salta och låt de stå 30 minuter. Skölj dem i vatten och krama försiktigt ur vattnet. Finhacka löken och strimla paprikorna. Gröp ur innanmätet på auberginerna, hacka detta fint. Stek auberginerna sakta i oljan. Bryn löken och en paprika, häll i innanmätet från auberginen samt timjan och basilika. Salta och peppra. Låt detta småkoka ca 30 min under lock. Häll därefter i krossade tomater, ströbröd, persilja och hälften av osten. Fyll i auberginerna med massan. Häll över resten av osten och paprikan. Slå på buljong. Gratinera i eldfast form i 225° ca 30 min. Servera med en fullkornsbulle och tzatsiki. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra 10 minuter. Lägg det i pajskalet. Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugnen 200° ca 20 minuter. Servera med grönsallad till. Tips! Till serveringen stick i nachochips och dekorera med dessa. 8-10 blir lagom.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Vikt

Augusti 2012

18/8 -1,1
11/8 +0,4

2/8 -0,5

 

Juli 2012
-3,0 kg *

Stjärnor och Mål

Mina mål ställer jag till tre kilo i taget.

28/7 - Första tre kilos stjärnan.
 

 

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards